Gå til innholdet

Eik: apotekenes felles bransjeløsning

Eik er navnet på en ny felles IT-løsning som skal ta seg av resepthåndtering, refusjon, dokumentasjon, journalføring, rapportering og statistikk. Apotekforeningen utvikler Eik på vegne av alle landets apotek, gjennom sitt datterselskap Difa as.

Hva er Eik?Alle apotekene i Norge har blitt enige om å lage en felles bransjeløsning som heter Eik. Eik blir en del av de forskjellige apoteksystemene som apotekaktørene nå utvikler.

Les mer

Hvorfor utvikles Eik?Eik skal erstatte deler av dagens apoteksystem FarmaPro, en løsning som er basert på gårsdagens it-teknologi og som må skiftes ut.

Les mer

KontaktinformasjonE-post: difa@apotek.no 
Telefon: 21 62 02 00  


NYHETER
 

26. januar 2021: 
Fremdrift i tråd med planen
Planlagt oppstart for pilotering av Eik-løsningen er i mai. Da vil reelle kundebesøk i apotek bli brukt til å teste løsningen.

Les mer

25. januar 2021: 
En milepæl for Eik + ALFA​
For to uker siden startet Difa AS brukerakseptansetesting av Eik. Det er stor entusiasme og stolthet blant deltakerne i prosjektet over at den avgjørende testen før pilotering, nå er i gang.

Les mer

5. november 2020: 
Utviklingen av Eik er i sluttfasen
Det er nå lagt en justert plan for ferdigstilling av apotekenes nye bransjesystem Eik. Systemet skal være klart til å tas i bruk i apotek fra høsten 2021.

Les mer

Apotekforeningen © 1999-2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse