Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Årets farmasikongress er en gave til landets farmasøyter

Da Farmasidagene 2020 ble avlyst, tok det ikke lang tid før den gjenoppstod i et digitalt format. For å takke alle farmasøytene som har stått på under pandemien er den i år gratis.


Vendil Åse
23. oktober 2020

Årets farmasidager har gått fra en todagers fysisk konferanse til en halvdags digital kongress, som går av stabelen 5. november fra klokka 09:00 til 13:00, sier Hege Helm i NFS.

Årets farmasidager har gått fra en todagers fysisk konferanse til en halvdags digital kongress, som går av stabelen 5. november fra klokka 09:00 til 13:00, sier Hege Helm i NFS.

Privat

Vis Skjul bildetekst

– Da Farmasidagene ble avlyst skjønte vi at 2020 kommer til å bli et vanskelig år rent økonomisk. Heldigvis har Norsk Farmasøytisk Selskap (NFS) litt penger på bok til bruk i krisesituasjoner. Styret valgte derfor å tilby årets digitale kongress gratis til alle Norges farmasøyter, som en takk for alt de har stått i disse månedene. Det er vår gave til landets farmasøyter, sier Hege Helm, daglig leder i NFS.

Fra to fysiske dager til halv digital dag
Årets farmasidager har gått fra en todagers fysisk konferanse til en halvdags digital kongress, som går av stabelen 5. november fra klokka 09:00 til 13:00.

– Vi diskuterte om folk orker å delta på en digital kongress i november, når alt annet av møtevirksomhet også foregår digitalt.. Vi valgte derfor å gå for en halvdags kongress for å teste ut formatet. Hvem vet hvordan situasjonen blir til neste år?! sier Helm.

Tittelen på årets digitale kongress er "Farmasøytens rolle i pandemien".

– Hele Norge har klappet for helsepersonellet vårt, og farmasøytene har stått i frontlinjen, sikret legemiddelforsyningen vår og vært løsningsorienterte på alle fronter. Vi vil ta et tilbakeblikk og se hvordan det var i starten av pandemien. Vi får høre om dette fra flere sider av den farmasøytiske profesjon. Jeg er sikker på at deltakerne vil bli overrasket over dramatikken som utspilte seg i denne perioden, sier Helm.

Helm forteller videre at andre temaer for dagen er beredskap og produksjon, samt vaksiner og vaksinering.

– Dette er områder som har fått økt fokus og betydning i samfunnet den siste tiden. Her spiller farmasøytisk kompetanse en svært viktig rolle. Jeg er sikker på at vi alle vil lære noe vi kan ta med oss i bekjempelse av denne virussykdommen, og eventuelt også for fremtidige pandemier som kan komme.

Gratis for farmasøyter
– Farmasidagen 2020 er for alle farmasøyter i Norge, og det er i år gratis deltagelse. Jeg vil understreke at kongressen er konseptgodkjent av LMI, noe som betyr at man må være helsepersonell for å kunne delta, sier lederen for NFS. 

Helm oppgir at det foreløpig er rundt 400 påmeldte.

– Det er omtrent slik det har pleid å ligge på denne tiden, og så kommer det mange påmeldinger rett før. Vi håper på mange flere deltakere enn vi pleier å ha på den fysiske kongressen, så vi får se hvordan det utvikler seg. Jeg er uansett veldig fornøyd så langt.

På hjemmesiden til NFS ligger det et påmeldingsskjema, og alle som melder seg på vil i forkant av kongressen få tilsendt en lenke til den digitale plattformen.

– Her vil de finne informasjon om kongressen, programmet, utstillere, og det vil være en "knapp" med navnet "hovedscenen", hvor selve kongressen blir å finne. Studioet vårt er i barneavdelingen til Gamle Deichmanske bibliotek, noe jeg synes er veldig gøy! Det gir gode vibrasjoner, sier hun.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring