Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Alle apotekfarmasøyter hedret med pris

I år er alle apotekfarmasøyter tildelt prisen Årets farmasøyt. Utmerkelsen får de for hvordan de har utført sin samfunnskritiske oppgave under håndteringen av covid-19.


27. september 2021

– Apotekansatte har gjort en kjempeinnsats under pandemien. Det er veldig hyggelig at denne jobben har blitt sett og satt pris på, sier Per T. Lund i Apotekforeningen. (Ill: Shutterstock)

Vis Skjul bildetekst

– Apotekansatte har gjort en kjempeinnsats under pandemien. Det er veldig hyggelig at denne jobben har blitt sett og satt pris på, sier administrerende direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

Prisen Årets farmasøyt deles hvert år ut av Norges Farmaceutiske Forening i forbindelse med Verdens farmasøytdag 25. september.

Les også: Apotekenes pandemi-innsats hylles i medisinsk tidsskrift

Apotekene har vært åpne gjennom hele pandemien og stått i frontlinjen.

– De har spilt en stor rolle under pandemien ved å støtte lokalmiljøet med å gi god informasjon, avverge unødvendige bekymringer og avlaste resten av helsetjenesten, sier Lund.

Den årlige undersøkelse Apotekbarometeret viser også at tilliten til apotek har vært høy gjennom pandemien.

– Det er gledelig å se at heller ikke en pandemi med stor påvirkning på helsesektoren, kan rokke ved den tilliten apotekene nyter. Folk har opplevd at apotekene har gjort det de kan for å løse problemene. For vi må huske på at det også har vært rasjonering og mangel på legemidler, knapphet på munnbind og håndsprit, sier Lund.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring