Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Ansatte takker ja til gratis influensavaksine

Mer enn 80 prosent av de ansatte har valgt å ta influensavaksinen denne høsten, takket være tilbud om gratis vaksine fra arbeidsgiveren. Det er fasiten i Apotekforeningen denne høsten.


Jostein Soldal
29. oktober 2021

Bilde av Tore Reinholdt

Tore Reinholdt er en av de ansatte i Apotekforeningen som har valgt å ta influensavaksinen på arbeidsgivers regning.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Apotekforeningen har i flere år tilbudt alle ansatte tilbud om gratis influensavaksinering, men i år har interessen vært ekstra stor. Mer enn 80 prosent av de drøyt 40 ansatte har takket ja til influensavaksinen.

– Jeg valgte å tilby alle ansatte gratis influensavaksine i apotek på firmaets regning av flere grunner, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

Han ramser opp:

– For virksomheten er det bra at folk holder seg mest mulig sunne og friske og kan komme på arbeid. For den enkelte er vaksineringen et gode som jeg mer enn gjerne byr på. At flest mulig er vaksinert er også et gode for dem som ikke er vaksinert, fordi det reduserer smittetrykket på kontoret. Og så er det et samfunnsperspektiv som handler om å holde smitten mest mulig nede i hele befolkningen, for å beskytte dem som kan bli alvorlig syke hvis de blir smittet, sier Lund.

I tillegg mener han det er ekstra smart å ta influensavaksinen i år, for å unngå mange av de samme symptomene som med covid-19. Så slipper man å lure.

Enkelt i apotek

I år foregår vaksineringen av ansatte selvsagt i apotek i nærheten. Det gjør det veldig enkelt å få tatt vaksinen i løpet av arbeidsdagen, eller på vei til eller fra jobben. Man trenger ikke bestille time, og man trenger ikke resept fra legen. Det er bare å troppe opp i apoteket og be om vaksinen. Regningen sendes altså til arbeidsgiveren.

En av dem som har takket ja til tilbudet er seniorrådgiver Tore Reinholdt. Han mener tiltaket viser at arbeidsgiveren ønsker at de ansatte skal holde seg friske. At ansatte får tilbud om influensavaksine bidrar jo også til mindre sykefravær, og det er bra for bedriften.

– Jeg ønsket å ta vaksinen først og fremst for å slippe å bli influensasyk selv. Men også fordi jeg sammen med alle andre vaksinerte bidrar til å senke smittetrykket i samfunnet og dermed bidrar til mindre sykdom og død. Det er også et argument at presset på helsetjenesten blir mindre slik at leger og sykepleiere kan bruke tiden på pasienter som har større helseutfordringer, sier Reinholdt.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relatert InnholdLes mer

om vaksinasjon

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring