Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

– Apotekene fortjener stor honnør!

Året 2020 var preget av koronapandemien, med nye rutiner og smitteverntiltak, rasjonering og hamstring. Samtidig har apotekene klart å ta godt vare på pasientene, og sikret gode veiledningstjenester og tilbudt influensavaksinering.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
4. mars 2021

Da store deler av Norge stengte ned 12. mars i fjor, var apotekene åpne og hjalp kunder med små og store helseplager. Apotekene håndterte stadig endringer og tiltak godt.

– Apotekene har klart å holde åpent i en krevende tid og sørget for sikker distribusjon av legemidler, gitt råd og veiledning og ytt god service, på samme solide vis som ellers. Det fortjener de stor honnør for, sier Per T. Lund, administrerende direktør i Apotekforeningen. 

I tillegg viser statistikken at apotekene har klart å tilby de nasjonale helsetjenestenestene til pasientene under pandemien. Les mer om dette i vår Årsrapport for 2020. 

Rekvireringsrett for farmasøyter
2020 var imidlertid ikke bare pandemi for Apotekforeningen og apotekbransjen. I september fikk apotekfarmasøytene rett til å rekvirere influensavaksiner, noe Apotekforeningen har jobbet for i flere år. 

Interessen for å ta influensavaksinen i apotek har vært rekordstor. I 2020 har omkring 900 apotek satt over 100 000 influensavaksiner mot nesten 33 000 influensavaksiner i 2019.  Apotekene har økt tilgangen til influensavaksiner for den norske befolkningen med 20 prosent. 

Apotekforeningens rolle
Allerede 4. mars gjennomførte Apotekforeningen et møte med Helsedirektoratet for å diskutere covid-19. Der bekreftet direktoratet at apotekene er en viktig del av helsetjenesten og at bransjen skulle inkluderes i myndighetenes beredskapsarbeid.

Ukentlige koordineringsmøter med Helsedirektoratet og Legemiddelverket ble  etablert. Apotekforeningen koordinerte og utarbeidet blant annet smittevernråd for apotek i samarbeid med medlemmene. Daglig ble det sendt ut oppdaterte oversikter over midlertidige stengte apotek. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relatert InnholdApotekforeningens årsapport 2020

Les hele rapporten her

Les mer

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring