Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Apotekene kan dekke økt etterspørsel etter munnbind

De siste dagene har apotekene opplevd økende etterspørsel etter munnbind. Etterspørselen øker selv om myndighetenes råd om bruk av munnbind foreløpig er uendret.


Jostein Soldal
6. august 2020

Apotekene har foreløpig tilgang på munnbind som dekker etterspørselen.

Apotekene har foreløpig tilgang på munnbind som dekker etterspørselen.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

– Alle hovedgrossistene for apotekene har for øyeblikket store lagre av munnbind, og kan skaffe større partier til landet hvis etterspørselen fortsetter å øke. Det bekrefter Apotek 1, Vitusapotek og Boots apotek, sier Jostein Soldal i Apotekforeningen.

De enkelte apotekene er også forberedt på å dekke en økende etterspørsel, og fyller opp egne lokale lagre fortløpende. Det er ikke grunn til å kjøpe flere munnbind enn man tror man har bruk for, for å hamstre.

Det kan oppstå kortvarige lokale mangler på munnbind i enkeltapotek, men apotekene vil få fylt opp hyllene i løpet av kort tid, slik situasjonen er i dag.

– Hvis det nå skulle bli et stort antall kunder som ønsker å kjøpe munnbind i apotekene, er det viktig at de som handler husker på de generelle smittevernrådene. Er du syk må du holde deg hjemme. Er du i karantene, må du ikke oppsøke apoteket. Sørg for god håndhygiene, husk 1 meters-regelen, og unngå trengsel i apotek, oppfordrer Soldal.

Apotekene har også store lagre av hånddesinfeksjonsmidler nå. God håndhygiene er fortsatt svært viktig, og håndsprit er et godt supplement når såpe og vann ikke er tilgjengelig.  


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring