Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Bergensere skal prøve ut Pasientens legemiddelliste

Utprøvingen av pasientens legemiddelliste (PLL) er i gang. Foreløpig er det kun noen utvalgte legekontor i Bergen som oppretter nye, digitale legemiddellister for sine pasienter.


Eva Cecilie Skreiberg
6. januar 2022

Illustrasjonsbilde med Anne-Lise Härter

– Dette er et stort og svært viktig program og det er flott at de er i gang med utprøving av løsningen nå, sier direktør for e‑helse i Apotekforeningen, Anne-Lise Härter.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Det skrev Direktoratet for e-helse på sine nettsider like før jul. Direktoratet leder programmet for Pasientens legemiddelliste (PLL), som skal tilgjengeliggjøre pasientens legemiddelopplysninger i én felles digital oversikt.  

– Dette er et stort og svært viktig program og det er flott at de er i gang med utprøving av løsningen nå, sier direktør for e‑helse i Apotekforeningen, Anne-Lise Härter.

Prøver ut og gjør forbedringer

Eidsvåg Legekontor i bydel Åsane var først ute med å ta i bruk PLL for sine pasienter.

– Vårt fastlegekontor har opprettet PLL for mange av våre pasienter i flere måneder nå. Vi har gått stegvis frem for å teste ny funksjonalitet, luke ut feil, lære, tilpasse og forbedre løsningene. Dette ser nå bra ut i vårt journalsystem, sier fastlege Regin Hjertholm ved Eidsvåg legekontor til e-helse.no.

Hjertholm forteller også at utprøvingsprosjektet har vært tett på brukerne, lyttet og gjort endringer raskt når det har vært behov.

På Haraldsplass Diakonale Sykehus kommer det flere ganger i uken pasienter som har fått opprettet pasientens legemiddelliste.

– Vi ser tydelig potensialet av en slik god kilde til legemiddelinformasjon og gleder oss til det kan breddes ut til flere pasienter og til vi kan sende en oppdatert liste tilbake til fastlegen, sier lege Katinka Alme.

Les mer: Naturlig at apotekene får tilgang til pasientens legemiddelliste.

Apotekenes tilgang til PLL

Apotekforeningen deltar i styret for program PLL som ledes av Direktoratet for e-helse, i arbeidsgruppen «PLL i praksis» og er i tillegg i tett dialog med pilotprosjektet i Bergen.

Nå starter prosessen med å se på hvordan apotekene kan benytte PLL i sine arbeidsrutiner.

– Sammen med medlemmene våre skal vi utrede faglige, praktiske, tekniske og økonomiske konsekvenser og muligheter for innføring og bruk av PLL i apotek. Dette blir et spennende arbeid som skal forberede og planlegge hvordan og når apotekene kan ta i bruk PLL, avslutter Härter.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring