Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Britisk storavis: Hvorfor kan ikke apotekene gjøre mer for å lette presset på legene?

Den engelske avisa The Guardian synes det er underlig at ressursene og kompetansen i apotek ikke er bedre benyttet.


Jostein Soldal
20. september 2017

- Jeg opplever at vi ikke har utnyttet de formidable kunnskapene til farmasøytene i nærheten av så effektivt som vil burde, sier den engelske helseministeren.

- Jeg opplever at vi ikke har utnyttet de formidable kunnskapene til farmasøytene i nærheten av så effektivt som vil burde, sier den engelske helseministeren.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

David Brindle, redaktør for temaet offentlige tjenester i The Guardian, mener det er underlig at man ikke benytter ressursene og kompetansen i apotek bedre for å redusere presset på andre deler av helsetjenesten. Slik er situasjonen til tross for at en rekke helseministere har forsikret om at de ønsker nettopp det. Brindle siterer den nåværende helseministeren, som har uttalt:
«Jeg opplever at vi ikke har utnyttet de formidable kunnskapene til farmasøytene i nærheten av så effektivt som vil burde». 

Ny forskning, den første i sitt slag, foreslår at apotekene kunne gi et mye mer effektivt bidrag til å håndtere sosial ulikhet i helse, hvis den offentlige helsetjenesten satt ut oppgaver på en mer konsistent og målrettet måte, skriver redaktøren. 

Et av de beste argumentene for å bruke primærapotekene mer, er at minst 95 prosent av den mest underprivilegerte delen av befolkningen bor i nærheten av et apotek som de kan gå direkte inn i. 

Forbundet for lokalstyrene i Storbritannia mener at apotekene har potensiale til å spille en sentral rolle i arbeidet for bedre folkehelse, ved å tilby lett tilgjengelige helsetjenester, i følge avisen.   


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 1999-2018
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring