Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Koronavaksinering midt i julerushet

Apotek 1 Brandbu skal sette vaksiner mot covid-19 i desember. Første dag er allerede fullbooket, og apoteker Sissel Ludvigsen gleder seg til å bistå kommunen.


Eva Cecilie Skreiberg
13. desember 2021

Apoteket har fem godkjente vaksinatører og kan tilby åtte vaksineringer per time, i tillegg til «drop-in». Apoteker Sissel Ludvigsen (foran) er svært stolt av sine ansatte.

Privat

Vis Skjul bildetekst

Sent i november ble apotekeren kontaktet av kommunen. De lurte på om apoteket på Brandbu kunne hjelpe med å sette oppfriskningsdosene til innbyggerne i kommunen. Ludvigsen svarte ja umiddelbart. Hovedmotivet hennes, midt i juletrafikken, er å bidra til at vaksinasjonsgraden øker i befolkningen.

– Vi må bidra på lik linje med annet helsepersonell. Vi håper på like stor respons på covid-19 vaksinering, som vi har hatt på influensavaksinering tidligere i høst, sier apotekeren.  

Før vaksineringen kunne komme på plass, måtte kommunestyret i Gran gi det endelige klarsignalet. I forrige uke sa de ja. Da kunne Ludvigsen og hennes ansatte starte planleggingen.

Setter første dose også

Kommunen har gått ut i lokalavisen Hadeland og informert innbyggerne via kommunes hjemmeside.  Det har gitt resultater. Første dag er allerede fullbooket med 60 timebestillinger.

– Det er stor pågang nå og mange ringer til oss. Blant de som ringer er det også flere som nå ønsker å sette første dose. Det er helt fantastisk! Det er svært gledelig at apotekene fanger opp førstegangsvaksinerte også, sier hun.

Ludvigsen forteller at reglene har endret seg. Nå skal alle over 45 år tilbys oppfriskningsdose. Det gjør at det plutselig er flere som er i målgruppen.

– Vi har fått 90 bestillinger allerede. Kommunen har gitt oss tilgang til «Helseboka» hvor kundene kan bestille time. Vi har satt av fem dager i desember, som er torsdag, lørdag og mandag denne uken, samt to dager i romjula. I tillegg har vi fått tildelt tre lørdager i januar. Dette for å gi innbyggerne mest mulig fleksibilitet, sier Ludvigsen.

Åtte vaksineringer i timen

I Gran kommune har vaksineringen foregått på Gran i eget lokale. Apoteker Ludvigsen forteller at mange har etterspurt et tilbud i Brandbu, som ligger i andre enden av kommunen.

–  Dette er svært positivt å få samarbeide med kommunene. Flere sier at de ønsker å sette koronavaksinen hos oss. Det er en tillitserklæring fra kundene våre. Det er derfor vi er spurt, da vi tidligere har tilbudt tjenesten vår ved flere anledninger, sier hun.

Apoteket har fem godkjente vaksinatører og kan derfor tilby åtte vaksineringer per time, i tillegg til «drop-in». De har også fått en ringeliste dersom noen ikke møter opp til timen eller de klarer å få ut den siste dosen.

– Kommunen vurderer å bruke oss på nyåret, men dette avhenger av responsen. Jeg håper flere kommuner får øynene opp for dette. Kanskje de på sikt velger å bruke apotekene til vaksinering, avslutter Ludvigsen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring