Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Legemiddelverket: Ikke tøm medisinskapet ditt for Ukraina

Mange apotek forteller at de får henvendelser fra både privatpersoner og helsepersonell som ønsker å samle inn legemidler for sending til Ukraina.


Vendil Åse
18. mars 2022

Gavesendinger av legemidler bør helst kanaliseres gjennom større organisasjoner med erfaring og ekspertise. (Illustrasjon Shutterstock)

Vis Skjul bildetekst

– Det er forståelig og fint at folk ønsker å hjelpe, men å tømme sitt eget medisinskap er ikke den beste måten. Gavesendinger av legemidler bør helst kanaliseres gjennom større organisasjoner med erfaring og ekspertise, sier direktør i Legemiddelverket Audun Hågå. 

Ved donasjon og forsendelse av legemidler er det viktig å sikre at legemidlene er av god kvalitet, også når de ankommer mottaker. Slik blir de håndtert på en forsvarlig måte, både underveis og videre etter mottak, skriver Legemiddelverket. 

– Ved å bruke erfarne organisasjoner har vi større sikkerhet for at legemidlene tas hånd om på en forsvarlig måte både i giver- og mottakerland og kommer til nytte hos dem som trenger dem, sier Hågå. ​

Det er mange initiativ for å hjelpe om dagen, også for å donere legemidler. Norge donerer både medisinsk utstyr og en rekke sentrale legemidler som ukrainske myndigheter har meldt behov for.

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring