Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Slik bruker du munnbind

Helsedirektoratet og FHI har laget en kort informasjonsfilm om hvordan du skal bruke munnbind. Munnbind skal blant annet brukes på kollektivreiser i Oslo og Indre Østfold ut august.


21. august 2020

Skjermdump fra informasjonsvideo fra Helsedirektoratet og FHI.

Vis Skjul bildetekst

Hovedbudskapet i filmen er likevel at det viktigste smittevernstiltaket er å holde en meters avstand Der det ikke er mulig å holde en meters avstand anbefaler helseministeren å benytte munnbind, enten medisinsk munnbind som fås kjøpt på apotek, eller hjemmelagde munnbind som kan sys selv.

På kollektivreiser ut august
Myndighetene anbefaler midlertidig å bruke munnbind for kollektivtrafikk i Oslo og Indre Østfold, når det ikke er mulig å holde en meters avstand. Anbefalingen gjelder for en tidsbegrenset periode på 14 dager, fra og med mandag 17. august til og med 31. august 2020.

I tillegg anbefaler myndighetene at munnbind brukes i følgende situasjoner (ikke tidsbegrenset):

  • Når personer som er smittet eller har symptomer på covid-19 må bryte isolasjonen sin for å reise til og fra helseinstitusjon eller for testing.
  • Når personer ankommer Norge med fly fra "røde" land bør munnbindet fra flyturen være på helt til personen ankommer stedet hvor karantenen skal gjennomføres.
  • Når pårørende ikke kan overholde minst én meter avstand til en person med mistenkt eller påvist covid-19 ved behov for pleie eller omsorg.

Utfyllende informasjonsside på HelseNorge
På nettsidene til HelseNorge står det beskrevet hvordan man skal bruke munnbind, både medisinske munnbind og tøymunnbind. I tillegg er det spørsmål og svar om munnbind. Et spørsmål er for eksempel om man kan spise eller drikke med munnbindet på.

Informasjonsvideoen om bruk av munnbind skal også komme i kortere versjoner og på flere språk.

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring