Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Styret gjenvalgt på Apotekforeningens generalforsamling

Onsdag 20. mai holdt Apotekforeningen generalforsamling. Tre styremedlemmer var på valg.


Vendil Åse
25. mai 2020

Adm. direktør Øyvind Winther i Apotek 1 Gruppen AS, adm. direktør Ros-Marie Grusén i Norsk Medisinaldepot AS og apotekeier Håvard Røkke, Apovest AS, var på valg, og ble gjenvalgt med hvert sitt personlige varamedlem.

I tillegg ble commercial director Kathrine Mehlin i Boots Norge valgt som ny vara for styremedlemmet Anders Larsson, administrerende direktør i Boots Norge.

Dette er nå styret i Apotekforeningen:

Styreleder:  Lars Haukaas 

Styremedlemmer:
Adm. direktør Anders Larsson, Boots Norge AS (Vara Commercial director Kathrine Mehlin)

Adm. direktør Tore Prestegard, Sykehusapotekene HF (Vara adm. direktør Jon Bolstad, Sjukehusapoteka Vest HF) 

Adm. direktør Øyvind Winther, Apotek 1 Gruppen AS (Vara Juridisk direktør Øystein Askim)

Adm. direktør Ros-Marie Grusén, Norsk Medisinaldepot AS (Vara Direktør apotekdrift/logistikk Terje Kvaal)

Apotekeier Håvard Røkke, Apovest AS (Vara apotekeier Bror-Lennart Mentzoni, Gokstadapotekene AS)

Adm. direktør Anders Larsson i Boots er det nyeste navnet på listen over styremedlemmer i Apotekforeningen. Han ble ansatt som administrerende direktør i Boots i januar, og ble valgt inn i styret på en ekstraordinær generalforsamling tidligere i år. Larsson har 20 års erfaring fra ledende stillinger internasjonalt og i norsk næringsliv, blant annet i Carlsberg Group og Orkla. De siste fire årene har Larsson ledet legemiddelgrossisten Alliance Healthcare Norge og forretningsområdet Homecare for Boots Norge. Larsson er utdannet sivilingeniør i kjemiteknikk fra Chalmers Tekniske Høyskole/Imperial College og har en BSc i økonomi fra Gøteborgs Universitet.

Generalforsamlingen godkjente revidert regnskap for Norges Apotekerforening 2019 og for Norges Apotekerforening konsern 2019 inkl. styrets beretning, og vedtok mindre justeringer i Apotekforeningens vedtekter. Benevnelsen «Apotekforeningens lover» ble bl.a. endret til vedtekter.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Apotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring