Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

Amerikanske farmasøyter skal vaksinere mot covid-19

Allerede i september gjorde USA endringer i beredskapsloven som sikrer at apotekfarmasøyter kan rekvirere og sette vaksiner mot covid-19, når disse blir tilgjengelige.


Jostein Soldal
9. oktober 2020

— Å tillate at farmasøyter kan bestille og administrere covid-19-vaksiner vil i stor grad gi amerikanere flest enklere tilgang til vaksinen

— Å tillate at farmasøyter kan bestille og administrere covid-19-vaksiner vil i stor grad gi amerikanere flest enklere tilgang til vaksinen.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

Den ny reguleringen gir farmasøyter rett til å bestille og administrere covid-19-vaksinasjon til personer eldre enn tre år, underlagt visse betingelser.

— Å tillate at farmasøyter kan bestille og administrere covid-19-vaksiner vil i stor grad gi amerikanere flest enklere tilgang til vaksinen, sier Brett P. Girori i det amerikanske Helsedepartementet.

Farmasøyter som skal rekvirere og administrere vaksinene må gjennomføre en minst 20 timer lang opplæring. Opplæringsprogrammet må omfatte praktisk trening i injisering, vurdering av indikasjoner og kontraindikasjoner for vaksinering og behandling av akutte reaksjoner på vaksinen.

I USA sto farmasøytene for nesten en tredjedel av all influensavaksinering forrige sesong.

— Det er fremsynt av amerikanske myndigheter å allerede nå gjennomføre regelendringene som skal til for at farmasøyter kan bidra i en kommende covid-19-vaksinering. Som de peker på, vil dette bedre tilgjengelighet til vaksinen, men også i USA er det usikkerhet om når vaksinen blir tilgjengelig, understreker fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

— Dette er fremsynt av amerikanske myndigheter, mener Hanne Andresen i Apotekforeningen

Apotekforeningen

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring