Gå til innholdet
Fra utlandet

Apotekfarmasøyter i Europa bidrar i kampen mot antibiotikaresistens

Apotekfarmasøyter spiller allerede sentrale roller i å bekjempe antibiotikaresistens. De gir råd om forebyggende tiltak, egenomsorg og antibiotikabruk, samt at mange setter vaksiner. Nå er de klare til å gjøre mer.


Vendil Åse
19. november 2020

18. november var det verdens antibiotikadag. Apotekfarmasøyter er klare til å gi sitt bidrag for å holde antibiotikabruken nede og styrke Europas helsesystemer. En rapport utarbeidet av den europeiske apotekforeningen PGEU ser nærmere på bidraget apotekfarmasøytene gir for bekjempelsen av antibiotikaresistens.

PGEU mener at medlemsorganisasjonene kan hjelpe apotekene blant annet på følgende områder:

  • Utvide og fremme apotektjenester som bidrar til å forebygge infeksjoner og god helse, samt bidra til rasjonell forskrivning og rasjonell bruk av antibiotika.
  • Støtte økt samarbeid mellom apotek, annet helsepersonell, myndigheter, industri, pasienter og publikum om bekjempelse av antibiotikaresistens, inkludert forbedring av tilgang til vaksinasjon.
  • Garantere forsyningssikkerheten for eksisterende antibiota og bidra til nye forretningsmodeller som kan stimulere utviklingen av nye antibiotika
  • Bekjemp salg antibiotika fra land utenfor EU ved å oppmuntre til bruk av kun godkjente apotek og nettapotek.

 

Om PGEU
Den europeiske apotekforeningen PGEU representerer apotek og farmasøyter i 32 europeiske land. Hver dag tilbyr over 400.000 apotekfarmasøyter i Europa i mer enn 160.000 apotek tjenester til anslagsvis 46 millioner europeiske innbyggere. PGEUs mål er å fremme apotekfarmasøytenes rolle som nøkkelaktører i helsevesenet.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring