Gå til innholdet
Fra utlandet

Danmark: Gode erfaringer med legemiddelsamtale til nye kronikere

Legemiddelsamtaler bør ikke kun være for nye kronikere, men for alle kronikere som trenger det, mener Danmarks Apotekerforening. I 2016 fikk 4000 nye kronikere legemiddelsamtale i apotek.


Vendil Åse
12. januar 2017

Diabetespasienter har vært den gruppen av nye kronikere som har takket ja til flest samtaler. Diabetesforeningen i Danmark er positive til ideen om at legemiddelsamtaler ikke bare blir tilbudt nye kronikere.

Diabetespasienter har vært den gruppen av nye kronikere som har takket ja til flest samtaler. Diabetesforeningen i Danmark er positive til ideen om at legemiddelsamtaler ikke bare blir tilbudt nye kronikere. (Illustrasjonsfoto: Dreamstime)

Vis Skjul bildetekst

4.000 nye kronikere takket i 2016 ja til en legemiddelsamtale på apoteket og fikk dermed ekstra hjelp og en god start på livet med legemidler. Legemiddelsamtaler på apotek har siden 1. januar 2016 vært et tilbud til nye diabetikere, hjertepasienter og andre, som har fått konstatert en ny kronisk sykdom.

– Jeg er glad for at så mange har taket ja til å ta imot tilbudet. Særlig sett i lys av at dette er en ny tjeneste, som både befolkningen og praktiserende leger skal lære å kjenne. Vi håper at apotekene i fremtiden skal tilby en samtale til alle med kronisk sykdom, og ikke bare til nye kronikere, sier Anne Kahns, leder i Danmarks Apotekerforening.

Diabetespasienter har vært den gruppen av nye kronikere som har takket ja til flest samtaler. Diabetesforeningen i Danmark er positive til ideen om at legemiddelsamtaler ikke bare blir tilbudt nye kronikere.

– Vi vet at legemidler kan skape problemer for nesten alle med type 2-diabetes, og spesielt gjelder det de som har hatt sykdommen i mange år og som ofte bruker flere legemidler. Mange av disse problemene kunne vært løst hvis alle fikk rett til en legemiddelsamtale, Henrik Nedergaard til Apotekerforeningens fagblad Farmaci.

Les også: Kronikere får legemiddelsamtaler i apotek


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 1999-2017
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse