Gå til innholdet
Fra utlandet

Danmark: Kraftig vekst i antall apotek

På halvannet år har det kommet 107 nye apotekfilialer i Danmark. Dermed har danskene fått mer enn 30 prosent flere steder som selger reseptbelagte medisiner.


Martin Grevstad
19. januar 2017

Av de 107 apotekfilialene som er åpnet det siste halvannet året er 48 filialer nyopprettet, mens 57 av filialene fra før var apotekutsalg der det ikke direkte kunne utleveres reseptbelagt medisin.

Dreamstime

Vis Skjul bildetekst

Det viser tall fra Danmarks Apotekerforening. Den store veksten i antall filialapotek kommer som en konsekvens av apotekreformen som ble lansert i april 2015. Der åpnet man opp for at en apoteker kan eie opp til åtte filialapotek innenfor en radius av 75 kilometer fra hovedapoteket.

Formann i Danmarks Apotekerforening, Anne Kahns, mener forbrukerne på flere områder har fått fordeler av den nye reformen.

– Utover at det har kommet mange nye apotekfilialer, er åpningstidene utvidet hos mange av våre medlemmer, sier Kahns til altinget.dk.

Hun peker på at tall viser at antall apotek som stenger etter 17.30 har steget fra 25 til 109 på ett år. Samtidig har antall søndagsåpne apotek steget fra to til 28.

Regner med ytterligere vekst
Av de 107 apotekfilialene som er åpnet det siste halvannet året er 48 filialer nyopprettet, mens 57 av filialene fra før var apotekutsalg der det ikke direkte kunne utleveres reseptbelagt medisin. I følge Danmarks Apotekerforening er det planer om ytterligere ni apotekfilialer i første kvartal av 2017, men Anen Kahns tør ikke å spå hvor stor veksten blir i hele 2017.

– Det kommer flere apotek, det vet vi, men hvor mange er vanskelig å si. Det kommer blant annet et apotek på sykehuset i Randers som vil bli det første sykehusapoteket i Danmark, sier Kahns. 


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 1999-2017
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse