Gå til innholdet
Fra utlandet

England: Kan stenge apoteket for å sette vaksine

England har godkjent en pandemi-lov. Den innebærer blant annet at apotek, etter avtale med myndighetene, kan holde stengt for å prioritere vaksinering av befolkningen mot influensa eller Covid-19.


Vendil Åse
4. november 2020

Mange flere pasienter enn vanlig vil trenge å bli vaksinerte, og dette tiltaket vil støtte både utvidelsen av det nasjonale influensavaksinasjonsprogrammet og et fremtidig nasjonalt Covid-19-vaksinasjonsprogram, begrunnes loven med.

Mange flere pasienter enn vanlig vil trenge å bli vaksinerte, og dette tiltaket vil støtte både utvidelsen av det nasjonale influensavaksinasjonsprogrammet og et fremtidig nasjonalt Covid-19-vaksinasjonsprogram, begrunnes loven med. (Foto Shutterstock)

Vis Skjul bildetekst

Det skriver The Pharmaceutical Journal.

«Mange flere pasienter enn vanlig vil trenge å bli vaksinerte, og dette tiltaket vil støtte både utvidelsen av det nasjonale influensavaksinasjonsprogrammet og et fremtidig nasjonalt Covid-19-vaksinasjonsprogram,» står det i forklaringsnotatet til loven.

– Mer fleksible krav til åpningstider vil gjøre det lettere for noen apotek å bidra med tjenester for å bekjempe Covid-19, sier Claire Anderson, styreleder i Royal Pharmaceutical Society's English Pharmacy Board, til The Pharmaceutical Journal.

Endringer i lovgivningen vil tre i kraft 9. november 2020.

Apotek kan initiere Covid-19 behandling
«Pandemiloven» åpner også for at apotek kan iverksette reseptpliktig behandling av Covid-19 eller andre pandemiske sykdommer. Men forholdene må ligge til rette for det. Behandlingen må være egnet for distribusjon via apotek og det må være avklart at det ikke er nødvendig at en lege rekvirerer behandling.

– Vi ønsker nyheter om at apotekfarmasøyter vil være involvert i å tilby behandlinger for Covid-19 uten resept velkommen. Ordningen vil følge lignende retningslinjer som det nåværende influensavaksinasjonsprogrammet. Vi ser nå frem til ytterligere informasjon om hvilken rolle apotek vil spille i å tilby disse tjenestene gjennom hele pandemien, sier Anderson til The Pharmaceutical Journal.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring