Gå til innholdet
Helsepolitikk

– Å delta på Arendalsuka er viktig for å bygge nettverk og vise hva apotekansatte gjør

Arendalsuka er over for i år - for 10. året på rad. Apotekforeningen har vært tilstede de tre siste årene og apotek.no har snakket med næringspolitisk direktør Oddbjørn Tysnes om hvorfor han er i Arendal.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
19. august 2019

– Vår deltakelse på Arendalsuka har et todelt formål, vi skal både bygge nettverk og vise frem hvilken rolle apotekene spiller i helsesektoren, sier Oddbjørn Tysnes. (Foto Apotekforeningen)

– Vår deltakelse på Arendalsuka har et todelt formål, vi skal både bygge nettverk og vise frem hvilken rolle apotekene spiller i helsesektoren, sier Oddbjørn Tysnes. (Foto Apotekforeningen)

Vis Skjul bildetekst

Hvorfor er det viktig for apotekbransjen å være tilstede under Arendalsuka?

– Apotekbransjen er en myndighetsregulert bransje. Både personalkrav, leveringsplikt og apotekenes avanse blir bestemt gjennom lover og regler som fastsettes av myndighetene. Arendalsuka har de siste årene utviklet seg til å bli en møteplass der også de som setter rammevilkårene for apotekene er tilstede. For at apotekene fortsatt skal sikre at pasientene får de legemidlene de skal ha, sikre riktig legemiddelbruk og hjelpe kundene med å ta vare på egen helse er det viktig at vi er synlige. Å delta på Arendalsuka er derfor viktig for å bygge nettverk og vise hva apotekansatte gjør, og følgelig et av mange steder vi ønsker å være tilstede, sier Tysnes.

Hvorfor er det viktig for Apotekforeningen å være tilstede under Arendalsuka?

– Vår deltakelse på Arendalsuka har et todelt formål, vi skal både bygge nettverk og vise frem hvilken rolle apotekene spiller i helsesektoren. I år har vi arrangert debattmøte sammen med pasientorganisasjonen Stoffskifteforbundet og to legemiddelselskaper, Merck og Pfizer. Temaet for debattmøtet var legemiddelberedskapen. Der deltok både fageksperter og sentrale helsepolitikere, og møtet var derfor en god anledning til å snakke om hvordan vi kan samarbeide for å unngå og redusere konsekvensene av legemiddelmangel, sier Tysnes.

Helse er et av hovedtemaene under Arendalsuka, hvilke to konkrete problemstillinger fanget din oppmerksomhet?

– De to mest sentrale temaene var fastlegekrisen og bruken av helsedata. Den store Helsedebatten på tirdagen som arrangeres av Arendalsuka og Dagens Medisin omhandlet fastlegekrisen, og spørsmålet som ble stilt var om kommunehelsetjenesten kollapser når fastlegene ikke orker mer. Både helseminister Bent Høie og eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug var tilstede og diskuterte dette. Riktig bruk av helsedata var gjennomgangstema på flere av de mindre debattene. Det er spennende, men også viktig å vurdere hvordan Norge skal ta i bruk helsedataene. Det er noe vi i Apotekforeningen også må tenke på når vi utvikle fremtidens digitale løsninger gjennom vårt nye bransjesystem, sier Tysnes.

 


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring