Gå til innholdet
Helsepolitikk

– Apotekene er viktige for digitalisering av legemiddelområdet

Med gjennomføring av et eget legemiddelprogram setter Direktoratet for e-helse digitalisering av legemiddelområdet høyt på agendaen. Pasientens legemiddelliste er høyt prioritert, forteller Christine Bergland.


Jostein Soldal
29. oktober 2020

Legemiddelområdet er et av satsingsområdene for Direktoratet for e-helse, sier Christine Bergland.

Legemiddelområdet er et av satsingsområdene for Direktoratet for e-helse, sier Christine Bergland.

Direktoratet for e-helse

Vis Skjul bildetekst

I et møte med Apotekforeningen 28. oktober la direktøren for Direktoratet for e-helse, Christine Bergland, vekt på at legemiddelområdet er et av satsingsområdene for direktoratet.

– Apoteksektoren vil være en viktig bidragsyter i digitaliseringen av dette området, sa Bergland.

Rekvirentene har så langt fått størst oppmerksomhet, blant annet gjennom utviklingen av en felles forskrivningsmodul. Nå løftes også utleverer-siden med apotekene frem som en viktig premissgiver for direktoratet.

– At Apotekforeningen har fått en plass i styringsgruppen for Legemiddelprogrammet, er et signal om at apotekbransje er viktig for oss. Det samme gjelder apotekbransjens inntreden i den nasjonale styringsmodellen for e-helse. Vi har lagt merke til at dere ønsker å spille en større rolle og vil bidra til digitaliseringen av helse-Norge. Det tar vi med oss som et viktig signal inn i den videre planleggingen, fortalte Christine Bergland.

Hun er tilfreds med at direktoratet nå har fått programmet for Pasientens legemiddelliste i et godt spor, og at finansieringen kommer på plass.

– Innføring av Pasientens legemiddelliste er ikke bare et digitaliseringsprosjekt. Det handler vel så mye om organisatoriske endringer og behovet for å jobbe annerledes. Det er det alltid viktig å huske på når tilbud og tjenester digitaliseres, minnet Christine Bergland om.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring