Gå til innholdet
Helsepolitikk

Influensavaksine på apotek uten legeresept

Fra neste influensasesong kan kunder stikke innom apoteket for å få satt influensavaksine, uten at det er nødvendig med resept fra lege, skriver NTB.


Jostein Soldal
27. april 2020

Koronautbruddet gjør det spesielt viktig med økt tilgjengelighet for vanlig influensavaksine, mener Sveinung Stensland (H)

Koronautbruddet gjør det spesielt viktig med økt tilgjengelighet for vanlig influensavaksine, mener Sveinung Stensland (H)

Vis Skjul bildetekst

Koronautbruddet gjør det spesielt viktig med økt tilgjengelighet for vanlig influensavaksine, mener Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland overfor nyhetsbyrået.

– Det vil bli et stigende trykk for å få vaksinasjon, og samtidig er det viktig at man avlaster helsepersonell, sier Stensland til NTB.

I 2019/20-sesongen som nettopp er avsluttet, var det 37 000 nordmenn som valgte å ta influensavaksinen i apotek. Hittil har imidlertid kundene måttet skaffe resept på vaksinen fra en lege. Fra kommende sesong til høsten trenger man altså ikke lenger resept på influensavaksinen fra legen. Alt kan ordnes på apoteket. Les mer på apotek.no

Spørsmålet er om også koronavaksinen kan settes direkte på apotek, når den blir tilgjengelig. Helse- og omsorgsdepartementet har foreløpig ikke vurdert dette, men Stensland synes det ville være en stor fordel.

– Når vi nå får dette systemet på plass, vil det berede grunnen til å få andre vaksiner inn i ordningen. Det vil trolig bli behov for å sette vaksine på svært mange mennesker på kort tid, sier Stensland til NTB.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring