Gå til innholdet
Helsepolitikk

Konkurransetilsynet: Apotekene har ikke skodd seg på munnbind

Da pandemien rammet Norge i mars, steg også prisene på munnbind. Konkurransetilsynet har nå konkludert med at norske apotek ikke har utnyttet krisen til å sette prisene på munnbind urimelig høyt.


Vendil Åse
29. oktober 2020

De norske apotekene har ikke skodd seg på å selge munnbind, fastslår Konkurransetilsynet.

De norske apotekene har ikke skodd seg på å selge munnbind, fastslår Konkurransetilsynet.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

– Det vi finner er at økte utsalgspriser i norske apotek først og fremst skyldes økt innkjøpspris fra utenlandske leverandører, sier økonom i Konkurransetilsynet, Maja Niedersøe, som har ledet kartleggingen.

Konkurransetilsynet skriver på sine nettsider at kartlegging viser at munnbindprisene ble firedoblet hos enkelte apotek. Men samtidig opplevde flere apotek-kjeder at marginene gikk ned. Det vil si at prisstigningen ikke førte til økt fortjeneste for apotekene.

– Vi ser ikke at det har vært en urimelig høy pris. Det er blitt dyrere å kjøpe inn munnbind på verdensmarkedet og det forklarer prisøkningen. De norske apotekene har ikke skodd seg på dette, sier direktør Lars Sørgard i Konkurransetilsynet til Bergens Tidende.

Prisene på munnbind har nå generelt gått nedover igjen som følge av økt import, skriver de.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Apotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring