Gå til innholdet
Helsepolitikk

Sveinung Stensland (H): – Vi skal utnytte apotekenes kompetanse bedre

Med tilbud som vaksinering, farmasøytutlevering og Medisinstart, kan apotekene være en del av løsningen på helseutfordringene, mener Sveinung Stensland (H)


Jostein Soldal
4. september 2017

At apotekene har blitt så mange og ganske små, kan gjøre det vanskelig å argumentere for flere helsetjenester i apotek, sier Stensland (H)

At apotekene har blitt så mange og ganske små, kan gjøre det vanskelig å argumentere for flere helsetjenester i apotek, sier Stensland (H)

Hans Kristian Thorbjørnsen

Vis Skjul bildetekst

Hva blir de viktigste helsepolitiske sakene for dere de neste fire årene?

– Høyre vil utvikle pasientenes helsetjeneste, og særlig prioritere kvalitet i behandlingen og oppfølgingen av de pasientgruppene som er mest sårbare.

Å få hjelp når man trenger det, er viktig for både trygghet og livskvalitet. Det viktigste i helsetjenesten er ikke systemet, men pasienten. Behandlingsapparatet må bygges opp rundt dette. Det er derfor Høyre ønsker pasientenes helsetjeneste.

Hva er de viktigste legemiddelpolitiske sakene Høyre vil jobbe for i kommende stortingsperiode?

– Vi skal følge opp restansene i legemiddelmeldingen, som raskere innføring av nye legemidler, bedre informasjon til pasienten og utnytte apotekenes kompetanse bedre.

På hvilken måte mener du apotekene kan være en del av løsningen på noen av de helsepolitiske utfordringene vi står foran?

– Apotekene skal bidra til riktig bruk av legemidler. Et annet område er vaksinering i apotek. Vi må innføre farmasøytutlevering. Å utvikle og utvide ordninger som Medisinstart er også et godt bidrag.

Hva er apotekenes største utfordringer for å kunne få eller påta seg større oppgaver i helsetjenesten?

– Apotekene er i ferd med å bli veldig mange og ganske små. Det kan gjøre det vanskelig å argumentere for flere helsetjenester i apotek.


TILBAKE

Apotekforeningen © 1999-2018
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring