Gå til innholdet
Helsepolitikk

Venter utålmodig på farmasøytrekvirering av vaksiner

Åshild Bruun-Gundersen (Frp) er en av politikerne som har engasjert seg sterkt for at influensavaksiner skal bli lettere tilgjengelig i apotek. Her svarer hun på hvorfor hun mener det er en viktig sak.


Jostein Soldal
31. august 2020

– Å ta vaksine rett på apotek er en forenkling som folk flest vil sette pris på, mener Frps Åshild Bruun-Gundersen

– Å ta vaksine rett på apotek er en forenkling som folk flest vil sette pris på, mener Frps Åshild Bruun-Gundersen.

Bjørn Inge Bergestuen/ Fremskrittspartiet

Vis Skjul bildetekst

Hvorfor har du engasjert deg i denne saken?
– Apotek kan avlaste fastlegene på en god måte og bidra til at terskelen for å ta influensavaksine reduseres. Å ta vaksine rett på apotek er en forenkling som folk flest vil sette pris på, det vil spare dem for både tid og penger, svarer Bruun-Gundersen.

Hvorfor mener du at regelverket må endres slik at apotekfarmasøytene også kan rekvirere vaksinen?
– Det handler i hovedsak om å gjøre hverdagen enklere for folk. Etterspørselen etter influensavaksine kommer trolig til å bli rekordhøy i år. 1,6 millioner nordmenn er i risikosonen og har økt risiko for komplikasjoner som følge av influensa. Vaksinen gir en god beskyttelse for det og kan spare hundrevis av menneskeliv. Farmasøyter har kompetansen som trengs for å rekvirere vaksine og kan raskt og enkelt bidra til at flere får tatt den.

Er det noen spesielle hensyn du mener er viktige knyttet til vaksinasjon i apotek nå under koronapandemien?
– Om apotekene må ha egne smitteverntiltak knyttet til å sette vaksine, er en faglig vurdering helsemyndighetene må ta. Den som skal sette vaksine bør for øvrig ha nok kunnskap rundt kundens helsetilstand til å gjøre vurdering av om vaksine bør utsettes eller ikke gis. Men jeg har høy tillit til at farmasøytene og apotekene klarer å håndtere dette på en god måte. Sesonginfluensaen er rett rundt hjørnet, så jeg vil presse på så helseministeren fikser det administrative tidsnok. Jeg håper Høie også ser verdien i at apotek skal få lov å sette koronavaksiner - når den tid kommer, sier Åshild Bruun-Gundersen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring