Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Forskrift om nettapotek er vedtatt

Helse- og omsorgsdepartementet har nå endret flere forskrifter, slik at det fra 1. januar 2016 er åpnet for å drive netthandel med reseptpliktige legemidler.


17.12.2015

Det er bare små justeringer, sammenlignet med forslaget departementet hadde ute på høring tidligere i høst.

 

Les Apotekforeningens innspill til høringen

 

– Det er positivt at apotektilvirkede og uregistrerte legemidler skal kunne selges gjennom nettapotek. Det øker tilbudet i nettapotekene, og er positivt for kunder som trenger denne typen produkter, sier adm. dir. Per T. Lund i Apotekforeningen. Les også: Mener apotekfremstilte legemidler bør kunne selges i nettapotek

 

Han er imidlertid skeptisk til at det gjøres flere unntak fra apotekenes leveringsplikt. – At nettapotek kan la være å sende legemidler som har særskilte krav til forsendelse, er uheldig. Dette kan virke konkurransevridende, og burde blitt håndtert på en annen måte. Uansett blir det nå viktig at Legemiddelverket lager detaljerte retningslinjer for hvilke legemidler som er unntatt fra leveringsplikt gjennom nettapotek, og at unntakene blir færrest mulig, poengerter Lund.

 

Selv om forskriften åpner for nettapotek fra 1. januar, er det ventet at de tekniske løsningene som kan gi nettapotek tilgang til kundenes e-resepter først er på plass et stykke inn i 2016.  

 

Les forskriftsendringene som åpner for nettapotek

 

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring