Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Fortsatt stort behov for farmasøyter

Akkurat nå går mange ungdommer rundt og lurer på hva de skal bli. Og akkurat nå er det rundt 150 ledige stillinger som farmasøyter.


09.02.2015

Fortsatt stort behov for farmasøyter

Det er til enhver tid mellom 100 og 200 ledige farmasøytstillinger i apotekene

Det er 801 apotek i Norge med rundt 6 500 ansatte, spredd over hele landet. Ca. 3000 av de ansatte er farmasøyter. I januar i fjor meldte NRK at mangelen på farmasøyter var prekær og at det til enhver tid var mellom 100 og 200 ledige farmasøytstillinger i apotekene.

 

Ett år senere er situasjonen nesten uforandret. En opptelling i starten av februar viser at det er over 150 ledige stillinger som farmasøyter i primærapotek, fra Finnmark i nord til Agder i sør. I tillegg kommer ledige stillinger ved sykehusapotek.

– Mangelen er ganske prekær, med mange ledige jobber stort sett over hele landet, sier kommunikasjonssjef i Apotekforeningen, Jostein Soldal.

 

I disse dager ruller Apotekforeningen ut sin årlige rekrutteringskampanje for å lokke flere ungdommer til farmasistudie. Apotekene kan friste med gode jobbmuligheter, god lønn og muligheten til å jobbe over hele landet.


Kjenner du noen som har en farmasøyt i seg? 
En farmasøyt er en allsidig person, men det er likevel noen kjennetegn som oftere går igjen blant farmasøyter enn andre. Det mest vanlige er interessen for realfag. Både kjemi, fysikk og biologi er sentrale fag for farmasøyter.

Farmasiutdanningen passer for folk som er opptatt av realfag, med vekt på medisin, helse og hvordan legemidler virker i kroppen. Men også for de som liker å jobbe med mennesker. Farmasøyter er helsepersonell og ofte i kontakt med ulike typer mennesker – gjerne som problemløsere eller som rådgivere. 

 

Det finnes to typer farmasøyter, avhengig av lengden på utdanningen: provisorfarmasøyt (femårig mastergrad) og reseptarfarmasøyt (treårig bachelorgrad). Det går an å studere farmasi i Tromsø, Namsos/ Trondheim, Bergen og Oslo.


Utlyste farmasøytstillinger i apotek per 09.02.2015:

Arbeidssted – fylke

Ledige stillinger

Akershus

16

Aust-Agder

5

Buskerud

11

Finnmark

4

Hedmark

10

Hordaland

7

Møre og Romsdal

9

Nordland

8

Nord-Trønderlag

1

Oppland

8

Oslo

19

Rogaland

10

Sogn og Fjordane

1

Sør-Trønderlag

9

Telemark

5

Troms

8

Vest-Agder

10

Vestfold

5

Østfold

7

Totalt

153


 
 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring