Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Få bruker tjenesten Mine resepter

Åtte av ti resepter er nå elektroniske. Likevel har bare 18 prosent av pasientene brukt informasjonstjenesten Mine resepter for å få oversikt over hvilke gyldige resepter de har.


12.01.2015

Få bruker tjenesten Mine resepter

– Innføringen av e-resept har gått veldig raskt og ganske problemfritt. For å gjøre e-resept enda bedre for pasientene, er det viktig med god informasjon om ordningen med Mine resepter, sier Terje Wistner i Apotekforeningen.

– Både pasientene og helsepersonell er generelt veldig godt fornøyd med e-resept. En av utfordringene med ordningen er imidlertid at pasienten kan miste oversikt over hvilke legemidler hun faktisk har resept på. Særlig gjelder dette for pasienter som bruker flere legemidler fast, sier Terje Wistner, direktør for teknologi og e-helse i Apotekforeningen.

Den elektroniske tjenesten som skal hjelpe pasientene med å holde oversikt over reseptene sine, heter Mine resepter. Tjenesten er tilgjengelig på internett, og driftes av Helsedirektoratet. Systemet er en del av den digitale tjenesten Min helse, som bl.a. også gir oversikt over egenandeler og vaksiner.

– I lys av at Min helse er helsemyndighetenes storsatsing på digitale helsetjenester, er jeg overrasket over at så pass få pasienter kjenner til og bruker Mine resepter, sier Wistner.

Seks av ti har ikke hørt om Mine resepter
I en undersøkelse TNS Gallup utførte for Apotekforeningen i november, svarte tre av fire at de har fått en elektronisk resept. I den samme undersøkelsen sier 18 prosent at de har benyttet tjenesten Mine resepter. Det er fortsatt nesten seks av ti som ikke har hørt om muligheten til å finne sine elektroniske resepter.

– Kjennskapen til Mine resepter har økt noe i løpet av 2014, men jeg er sikker på at mange flere ville hatt nytte av å bruke tjenesten, sier Wistner.

Tall fra Apotekforeningens bransjestatistikk viser at 80 prosent av alle reseptlegemidler nå forskrives med e-resept.

– Innføringen av e-resept har gått veldig raskt og ganske problemfritt. For å gjøre e-resept enda bedre for pasientene, er det viktig med god informasjon om ordningen med Mine resepter, påpeker Wistner.


 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring