Meny

Søketips

Søkefunksjonaliteten i Apotekboka på nett er basert på stikkord som er knyttet til hvert enkelt dokument. Stikkordene er utarbeidet etter en redaksjonell vurdering av hva som er relevant i de ulike lovene, forskriftene, brevene og offentlige retningslinjer innenfor apotek- og legemiddelomårdet.

Stikkordssøket betyr at du bare får treff på ord som er definert av redaksjonen, ikke på alle ord som finnes i dokumentene. Vi har måttet gjøre det på denne måten fordi mange av brevene ikke er elektronisk søkbare, og fordi mange av treffene lenker direkte til eksterne kilder som Lovdata og forvaltningens egne nettsider.

Samtidig er alle stikkordene som finnes i Apotekboka listet opp alfabetisk. 

To eksempler:
Lurer du for eksempel på om etiketten må skrives på nynorsk, hvis resepten er skrevet på nynorsk? Fornuftige stikkord å søke på her er «nynorsk» eller «etikett». Her kommer du til et brev som vi har i vår database.

Lurer du på hvilke yrkesgrupper som går under betegnelsen dyrehelsepersonell? Da søker du på «dyrehelsepersonell», og får opp ett treff som er dyrehelsepersonelloven. Her kommer du til lovdata, og vil finne svaret på spørsmålet ditt i loven der.

Lykke til!

 

Apotekforeningen © 1999-2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse