Gå til innholdet
Helsepolitikk

Apotekene ønsker tettere samarbeid med det offentlige om nye tjenester

Apotekforeningen mener flere helsetjenester på apotek gir bedre helse til folket. Nå ber de om et tettere samarbeid med myndighetene for å utvikle nye tjenester.


Martin Grevstad
11. august 2017

– Helsetjenester i apotek gir bedre helse, er god økonomi og gir gode vekstmuligheter for apotekene, sier Oddbjørn Tysnes.

– Helsetjenester i apotek gir bedre helse, er god økonomi og gir gode vekstmuligheter for apotekene, sier Oddbjørn Tysnes. (Skjermdump, regjeringen.no)

Vis Skjul bildetekst

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og næringsminister Monica Mæland inviterte fredag til møte om den nye stortingsmeldingen om helsenæringa.

I et innlegg til Høie og Mæland etterlyste Apotekforeningens næringspolitiske direktør, Oddbjørn Tysnes større vilje hos politikerne til å se på private helsetjenester i sammenheng med offentlige budsjetter.

– Det er veldig positivt at regjeringen vil lage en egen stortingsmelding om helsenæringen, men jeg håper myndighetene viser en større vilje enn de har gjort til nå med å se fordomsfritt på private aktører som yter helsetjenester, og ikke minst se det ordentlig i sammenheng med offentlige budsjetter, sier Tysnes.

Tysnes mener det er avgjørende at det er en tett og god dialog mellom myndigheter og helsenæringen, som blant annet apotek, fordi det meste av helsetjenester er offentlig drevet og offentlig styrt.

Han er fornøyd med at Høie og Mæland personlig stilte opp på dagens møte.

– Det er flott at regjeringen inviterer de største aktørene fra både offentlig og privat sektor og at statsrådene personlig stiller. Det gir dem anledning til å høre fra aktørene direkte og ikke bare via rådgivere, sier Tysnes.

Les også: Fekk gode råd om helsenæringa

Anbefalte videreføring av Inhalasjonsveiledning
Helsedirektoratet sendte før sommeren sin anbefaling om Medisinstart og Inhalasjonsveiledning til Helse- og omsorgsdepartementet. Der anbefalte de at oppstartsveiledning (Medisinstart) for definerte pasientgrupper innføres som offentlig finansiert tjeneste ved norske apotek. Direktoratet anbefalte også at prøveordningen med Inhalasjonsveiledning videreføres som en prøveordning i ytterligere tre år før det tas en beslutning om ordningen bør gjøres permanent.

Tysnes tror Medisinstart og Inhalasjonsveiledning ikke er de siste helsetjenestene man vil se i apotek som er basert på farmasøytisk kompetanse.

– Helsetjenester i apotek gir bedre helse, er god økonomi og gir gode vekstmuligheter for apotekene, avslutter Tysnes. 


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 1999-2017
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse