Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Apotekutvalget fikk oppleve apotek fra innsiden

Forrige uke besøkte NOU-utvalgets medlemmer Vitusapoteket på Storo. Her fikk de se hvordan apotekansatte jobber, og hvilken kompetanse de har.


Eva Cecilie Skreiberg
16. november 2021

Noen av utvalgsmedlemmene sammen med apoteker Mari Solberg

Noen av utvalgsmedlemmene sammen med apoteker Mari Solberg (f.v: Katrine Bryne, Harald Dale, Oddbjørn Tysnes, Hans Olav Melberg, Inger Jørstad, Urd Andestad, Tore Bråthen (leder), Apoteker Mari Solberg og Marit Hermansen.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Noen av medlemmene kjenner godt til apotekbransjen, mens andre kommer fra andre fagmiljøer. Til sammen har de bred kompetanse innenfor farmasi, økonomi, juss, medisin og helse, samt e-helse og samhandling.

– Apotekutvalget har fått se hva som skjer bak resepturen, hvilke kvalitetssystemer kjedene har og hvilken kompetanse farmasøytene besitter. De har også fått se hvordan pasienten blir ivaretatt når det gjelder riktig legemiddelbruk, sier apoteker Mari Fruseth Solberg.

Apotekenes nytteverdi
Oddbjørn Tysnes, Næringspolitisk direktør i Apotekforeningen er blant medlemmene i det Regjeringsoppnevnte utvalget. Han er opptatt av at de andre utvalgsmedlemmene skal forstå hvordan apotek hjelper pasientene. 

– Dette utvalget skal foreslå hvordan reguleringene og rammevilkårene for apotekene skal være i fremtiden. Da er det viktig at utvalgsmedlemmene forstår hvilke oppgaver apoteket har i dag, og hvordan farmasøytene og apotekteknikerne hjelper kunder og pasienter. Mari gjorde en flott jobb med å vise dem dette, sier Tysnes.

Utvalget fikk også høre om de nye apotektjenestene Medisinstart og Inhalasjonsveiledning. Apotekeren er tydelig på at fysiske apotek er helt avgjørende for å fortsette med å tilby helsetjenester i fremtiden og har en klar oppfordring til utvalget: 

– Det er viktig at utvalget ser den nytteverdien apotekene har i samfunnet. Folk ønsker å komme hit i apotekene og de kommer for å få hjelp til faglige spørsmål, avslutter Solberg. 

Om Apotekutvalget:
Det regjeringsoppnevnte utvalget skal utrede tre hovedområder: Apotekenes rammevilkår og rolle, samhandling og markeds- og konkurransesituasjonen.

Medlemmene:

 • Tore Bråthen, professor, Oslo (leder)
 • Beate Berrefjord, nestleder Konkurransetilsynet, Bergen
 • Felix Kamal Ally, apoteker, Drammen
 • Hans Olav Melberg, professor, Oslo
 • Harald Dale, pensjonist, Karmøy
 • Inger Cecilie Jørstad, spesialrådgiver, Tromsø
 • Katrine Bryne, seniorrådgiver Legemiddelindustrien, Oslo
 • Lilly Ann Elvestad, generalsekretær Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Oslo
 • Marit Hermansen, lege, Ringsaker
 • Oddbjørn Tysnes, direktør Apotekforeningen, Oslo
 • Stig Henning Pedersen, driftsdirektør, Sandefjord
 • Thomas Bäckstrøm, apoteker, Sarpsborg
 • Turid Vollan Riset, assisterende banksjef, Melhus
 • Urd Andestad, leder Norges Farmaceutiske Forening, Oslo

- Det er viktig at utvalgsmedlemmene forstår hvilke oppgaver apoteket har i dag, og hvordan farmasøytene og apotekteknikerne hjelper kunder og pasienter. Mari gjorde en flott jobb med å vise dem dette, sier Oddbjørn Tysnes.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring