Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Folk rydder skapet – apotek melder om økt innlevering av gammel medisin

I hele september har apotekene anbefalt folk å rydde i medisinskapet og returnere gammel medisin til apoteket. Det har de gjort.


Vendil Åse
9. oktober 2017

Jeanette Tellmann Gundersen og Ida Emilie Thoresen (vitusapotek Torvbyen), Tina Holmgren (Boots Apotek Alta) og Silje Rønning (Vitusapotek Svanen – Narvik) har alle mottatt mer returmedisin i kampanjeperioden.

Jeanette Tellmann Gundersen og Ida Emilie Thoresen (vitusapotek Torvbyen), Tina Holmgren (Boots Apotek Alta) og Silje Rønning (Vitusapotek Svanen – Narvik) har alle mottatt mer returmedisin i kampanjeperioden.

Vis Skjul bildetekst

– For det første kommer det flere som leverer inn. Men de som har levert inn i denne perioden har ofte kommentert at de hadde hørt at det var viktig å rydde opp i medisinskapet. Derfor kommer de til oss. Mange apotek har hatt hengende ute returposer, og det tror jeg har hatt en veldig god effekt, sier apoteker Silje Rønning ved Vitusapotek Svanen – Narvik.

Farmasøyt Stein Lyftingsmo ved Apotek 1 Østbyen på Hamar melder om en dobling eller tredobling av innleveringer i kampanjeperioden. Det samme mener Tina Holmgren ved Boots Apotek Alta.

Både apoteket på Hamar, i Alta og i Narvik har hatt lokalavisa på besøk.

– Vi har merket mer trykk på retur av gamle medisiner etter at det var en avisartikkel i lokalavisa om kampanjen, sier Holmgren.

– Flere har blitt overrasket over at de faktisk skal levere inn gamle medisiner. Avisartikkelen har absolutt økt oppmerksomheten, så vi har bare opplevd positive tilbakemeldinger på både kampanje og artikkel, sier Rønning i Narvik.

– Vi har bare fått positive reaksjoner fra publikum. De fleste kommentarene er i retning av at de fikk en påminnelse om å levere medisiner tilbake til apoteket, sier Lyftingsmo på Hamar.

Er det mange som blir overrasket når de får beskjed om at de skal levere gamle medisiner til apoteket?

– Vi opplever at flere blir overrasket, og de som allerede har vært klar over det har blitt mer bevisst med å få en påminnelse, sier Holmgren.

– Ja, jeg tror veldig mange ikke tenker over det. De tenker at det er helt ok å kaste piller i do. Med andre ting som kremer, øyedråper, miksturer osv. får vi ofte kommentarer som «skal de også leveres, det visste jeg ikke». Som regel når vi forklarer hvorfor så blir folk veldig positive til å levere medisiner til oss, for da vet de at det blir behandlet på rett måte, sier Rønning ved Vitusapotek Svanen – Narvik, og legger til:

– Vi opplever ofte at de som leverer inn medisiner er stolte over at de kommer til apoteket med dem i stedet for å kaste dem i søpla eller do. Kanskje litt på samme måte som når man leverer inn klær i Fretex-boksene, eller panter flasker.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 1999-2019
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring