Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Nytt sykehusapotek åpnet i Bergen

– Det er både en ære og glede å få mulighet til å starte opp et helt nytt sykehusapotek, sier apoteker Kassim Adan. Sist det åpnet et sykehusapotek i Vestland var på 80-tallet.


Vendil Åse
19. november 2021

Sjukehusapoteket Haraldsplass består av Thiet Kim Dang, Kassim Adan, Ahmed Ali Ibrahim og Maren Ingebrigtsen. (Foto privat)

Vis Skjul bildetekst

Sjukehusapotek Haraldsplass ligger inne i Haraldsplass Diakonale Sykehus, på Haukeland sør for Bergen sentrum. Apoteket blir det 33. sykehusapoteket i landet og det femte i regionen.

– Vi har ønsket oss dette lenge. Det er et vanlig apotek på en måte, men det skal også være et lite laboratorium i samarbeid med sykehuset. Vi skal utvikle dette sammen til å bli et mønsterapotek, sa administrerende direktør Kjerstin Fyllingen ved Haraldsplass Diakonale Sykehus da apoteket åpnet dørene 17. november.

Vil bidra til økt pasientsikkerhet

Sykehusapoteket ligger inne i sykehuset, sentralt plassert ved den gamle hovedinngangen og i kort avstand til den nye kantina og kaffebaren som nylig har åpnet.

– Jeg er veldig fornøyd med plasseringen. Det er mange poliklinikker i området der pasienter får time og må gå forbi oss, sier apoteker Kassim Adan. I tillegg forteller han at det er mange studenter.

Adan har jobbet i apotekbransjen de siste 15 årene, både som apotektekniker, farmasøyt og apoteker. Nå skal han lede det nye apoteket og bidra til å forbedre det farmasifaglige tilbudet til pasienter ved sykehuset gjennom hele pasientløpet.

– Ved å etablere en tettere tilknytning mellom farmasifagligmiljø i Sjukehusapoteka Vest og Haraldsplass Diakonale Sykehus, sikter vi på økt kvalitet på leveranse av helsetjenester og bidra til økt pasientsikkerhet, sier Adan.

Apotek har nå fire ansatte, men skal øke til fem. Målet er først og fremst å gi god kundebehandling.

– Jeg har med meg noen veldig kompetente medarbeidere som er kreative og har et godt samhold. Uten gode medarbeidere kommer man ikke i mål, sier apotekeren.

Godt samarbeid med sykehuset

Fagdirektør Christer Bakke Frantzen i Sjukehusapoteka Vest forteller at det har vært inspirerende å være med på å bygge et nytt apotek sammen med Haraldsplass diakonale sykehus. Haraldsplass er et privat ideelt sykehus med 900 ansatte, og er lokalsykehus for deler av Bergen og omegnskommuner.

– I forbindelse med nytt sykehusbygg ble vi enig med sykehuset om å opprette et lokalt sykehusapotek. Hensikten er å redusere avstanden og gi bedre mulighet for å tilpasse vare- og tjenesteleveranser både til publikum og til sykehuset. Sykehusledelsen har vært pådrivere for å få på plass gode løsninger for apoteket. Det har vært inspirerende, sier Frantzen.

Siden Haraldsplass er et privat, ideelt sykehus står de noe friere til å prøve ut nye løsninger.

– Det er naturlig å tenke at apoteket også vil kunne dra nytte av dette i sitt innovasjons- og utviklingsarbeid. Vi ønsker å være en hub for utvikling og forbedring av løsninger som til slutt kommer kundene til gode, sier Frantzen.

Foreløpig er det kun publikumsavdelingen som har åpnet. Fra februar neste år begynner de med sykehusleveransene.


 

33 sykehusapotek i Norge

Det er 33 sykehusapotek i Norge i dag. Sykehusapotek er et apotek i samlokalisering med et offentlig eller privat sykehus som inngår i offentlige helseplaner, og som har legemiddelforsyning til sykehuset som sin primæroppgave. Sykehusapotek har også anledning til å selge legemidler direkte til enkeltpersoner. Sykehusapotekene er en del av spesialisthelsetjenesten, organisert som helseforetak, og eid av de regionale helseforetakene. To sykehusapotek er eid av ideelle stiftelser med sykehus som har avtale med et regionalt helseforetak.

Foto privat.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring