Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt

Legemiddelmangel skal håndteres likt i alle apotek

Et e-læringskurs om håndtering av legemiddelmangel i apotek er nå tilgjengelige for alle apotekansatte. Kurset bygger opp under bransjestandarden, og er med å sikre god og likeverdig håndtering av mangelsituasjoner.


Vendil Åse
28. mai 2020

Et e-læringskurs om håndtering av legemiddelmangel i apotek er nå tilgjengelige for alle apotekansatte.

Et e-læringskurs om håndtering av legemiddelmangel i apotek er nå tilgjengelige for alle apotekansatte.

Espen Solli

Vis Skjul bildetekst

E-læringskurset på 40 minutter er obligatorisk, og alle apotekansatte skal ha gjennomført kurset i løpet av 2020. I kurset om legemiddelmangel lærer de apotekansatte om håndtering av legemiddelmangel, årsaker til legemiddelmangel og hvordan de kan gi god informasjon og veiledning til kundene i mangelsituasjoner.

– Legemiddelmangel er dessverre et økende problem. Apotekansatte gjør hver dag en viktig jobb med å hjelpe og trygge pasienter som opplever at legemidlet de vanligvis bruker ikke er å få tak i. Med en bransjestandard om legemiddelmangel er målet å bidra til god og likeverdig behandling i apotek, sier Per T. Lund, administrerende direktør i Apotekforeningen.

Helsedirektoratet anbefaler 29 tiltak for å forbedre den nasjonale legemiddelberedskapen. Et av tiltakene er bransjestandard for håndtering av legemiddelmangel i apotek.  I tillegg har det vært ønskelig at det utarbeides et kurs om apotekets rolle i forbindelse med redusert tilgang på legemidler. Bransjestandard for håndtering av legemiddelmangel i apotek ble godkjent tidligere i år. Nå er også e-læringskurset tilgjengelig for alle ansatte i apotekene. Kurset er laget av Apokus i samarbeid Apotekforeningen og en arbeidsgruppe med representanter fra alle apotekaktørene.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring