Gå til innholdet
MINIPORTRETT: Yemi Awoyemi

Det er mange fine øyeblikk når man jobber i apotek, men høydepunktet forrige uke var da jeg avdekket feil inhalasjonsteknikk hos en kunde, sier Yemi Awoyemi, apoteker ved Apotek 1 Sfinxen.

Apotek1

Vis Skjul bildetekst

Hvorfor ble du farmasøyt?

Jeg hadde ikke tenkt å bli farmasøyt, spesielt ikke etter jeg hadde praksisplass ved Bragernes apotek på ungdomsskolen. Jeg ville bli sivilingeniør, men søkte farmasi også på grunn av mine foreldre. Farmasi hadde høyere poengsum, og jeg hadde ikke regnet med å komme inn. Nå hører det også med til historien at jeg endte opp som apoteker en periode nettopp hos Bragernes apotek, men innen da hadde de flyttet litt på seg og blitt Apotek 1 Bragernes.

Hva gjør deg mest glad på jobb?

Jeg setter pris på kunder som kommer tilbake med historier som viser at faget vårt er viktig, og at vi kan gjøre en forskjell i hverdagen. Jeg setter også veldig pris på kollegaene mine, det å få lov til å samarbeide med en fin gjeng.

Hva er høydepunktet på jobb denne måneden?

Det er mange fine øyeblikk, men jeg hadde et høydepunkt da jeg avdekket feil inhalasjonsteknikk hos en kunde. Jeg holdt på å anbefale en inhalasjonsveiledning og under dialogen om ulike inhalasjonskammer fikk vi allerede da avdekket en kritisk feil i administrering.

Hvilket kurs var det siste kurset du tok?

Det siste kurset jeg tok var et hjertestarter e-læringkurs. Det er fordi det er på Apotek 1s kurskalender og fordi jeg skal friske opp førstehjelpskunnskapene mine på kurs om et par uker.

Hva var det siste du så på TV/Netflix e.l?

The walking dead. Synes det er en interessant postapokalyptisk serie om hva som skjer dersom samfunnet som vi kjenner i dag skulle bryte sammen. Hva skjer med menneskene, hvordan ville vi muligens endret oss og hvilke nye utfordringer ville vi møtte?

Hvor ofte sjekker du Facebook?

Apoteket har en offentlig facebooksiden som jeg er innom ca 1 gang i uken, for å se hva som skjer der. Utover det brukes ikke Facebook i jobbsammenheng.

 

 Jeg setter pris på kunder som kommer tilbake med historier som viser at faget vårt er viktig, og at vi kan gjøre en forskjell i hverdagen.
 Yemi Awoyemi
Apoteker

  • Apotek 1 Sfinxen
  • Cand. pharm., 
    Tromsø, 2007
  • 230-300 resept-kunder daglig
  • 28 ansatte

Apotekforeningen © 1999-2017
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse