Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

150 apotek setter nå koronavaksiner

Hittil har 33 kommuner inngått avtaler med apotek om vaksinering mot covid-19. Det er både mindre kommuner som Vågan og Risør, og større kommuner som Bergen og Bærum.


Eva Cecilie Skreiberg
10. januar 2022

Skjermdumper fra ulike lokalaviser om samarbeidet mellom apotek og kommunene.

Vis Skjul bildetekst

Her er noen tilbakemeldinger fra de rundt 150 apotekene som nå skal vaksinere på vegne av kommunene, gjengitt fra ulike lokalaviser.

Apoteker Hanna Walsøe ved Apotek1 i Svolvær er glad for at kommunen ønsker å bruke apoteket som en ressurs i bekjempelsen av pandemien.

– Det er virkelig meningsfullt å kunne bidra med å øke tempoet i vaksineringa. Nå håper vi at enda flere velger å ta vaksinen, sier Walsøe til Vågenavisa

På Nord-vestlandet er Boots apotek Haram klare til å være første apotek ut med koronavaksinering i Ålesund kommune.

– Vi håper at tilbudet blir tatt godt imot og at det vil gjære det enkelt for innbyggerne i Brattvåg og omegn og gi dem et bedre og nærere vaksinetilbud, forteller bestyrer Rita Seljenes Helle til Ålesund.kommune.no.

På Sørlandet er apoteker Sebastian Lawicki ved Apotek 1 Risør klar for å sette vaksiner:

– Vi er veldig glade for at apoteket kan brukes som vaksineressurs for å bekjempe denne pandemien, og at vår rolle som lavterskel helsetilbyder blir enda mer synlig for folk flest, sier apoteker Sebastian Lawicki til Aust Agder blad.

Styrker vaksinetilbudet ytterligere

Lokalpolitikere og vaksinekoordinatorer mener apotekenes tilbud vil gjøre det enklere å ta vaksinen og at apotekene lettere fanger opp de som er bekymret for bivirkninger.

– For oss i Risør kommune er det nå veldig viktig å få så mange som mulig vaksinert. De mest steile mostanderne av vaksinering er nok vanskelige å få overbevist, men de som er bekymra for virkningen av vaksinen, de tror jeg ansatte på et apotek lettere kan overtale om at dette er trygt, og til det beste for dem selv, og fleste andre, sier vaksinekoordinator Ståle Sjaavaag til Aust Agder blad

At uvaksinerte innbyggere velger å ta vaksinen er også et ønske fra helsebyråden i Bergen, Beate Husa. 

– Apotekene bidrar til at vi kan styrke vaksinetilbudet ytterligere i Bergen. Vi har tro på at et vaksinetilbud ute i bydelene vil gjøre det enklere for innbyggerne og bidra til økt vaksinedekning i Bergen. Jeg oppfordrer særlig flere av dem som ikke har kommet i gang med vaksineringen om å benytte muligheten nå. De er hjertelig velkomne både på apotekene og i de kommunale vaksinasjonsstedene, sier Husa, byråd for eldre, helse og frivillighet i en pressemelding

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring