Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Enkelt å ta vaksine når den bare er en heistur unna

Mange vil vaksinere seg i apotek. Apoteker Tran Thanh Ngyuen opplever at både naboer og folk som arbeider i nærheten synes det er kjekt å stikke innom apoteket for å ta årets influensavaksine.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
16. oktober 2023

Bilde av apoteker Tran Ngyen

Apoteker Tran Nguyen vaksinerer en mann som arbeider i området. Samme dag satte hun vaksiner på eldre i risikogruppen. (Foto: Apotekforeningen)

Vis Skjul bildetekst

Folk i alle aldersgrupper kommer innom, både ungdom, småbarnsforeldre, pårørende til eldre og eldre. Noen tar med seg sin gamle far og får vaksine begge to, forteller Tran Thanh Ngyuen, apoteker på Apotek 1 Harbitz torg.

Harbitz torg er et lite nabolagssenter i nærheten av kollektivknutepunktet Skøyen. Det er en rolig torsdag morgen når apotek.no kommer. Likevel er det tre personer som har møtt opp før klokken 10 for å ta høstens kanskje viktigste stikk.

Les også: FHI advarer mot en kraftig influensasesong.

Oppstart i høstferien

– I dag har vi fem timebestillinger. I tillegg opplever vi at mange kommer innom på drop-in. De første to ukene med vaksinering kom rundt 100 personer for å få influensavaksinen hos oss. At flere velger å ta vaksinen gir bedre folkehelse, sier Nguyen.

Apotekeren og hennes to kollegaer tar imot de fremmøtte. Stiller kontrollspørsmålene og snart er de klare til å stikkes. To menn er først i køen.

Begge to har tatt vaksinen før. En har bedriftsavtale med jobben og opplever det svært enkelt å stikke innom apoteket. Den andre bor i samme bygg og mener det er enkelt å bare ta heisen ned for å sette vaksinen. I tillegg synes han apotekeren er svært tillitsfull.

Mens apotekeren, som også er vaksinatør, klargjør vaksinene kommer to til som ønsker å ta vaksine. De svarer på spørsmålene hennes og bretter opp ermene.

Styrker vaksineringskompetansen

Totalt er de tre vaksinatører som jobber fast. Apotekeren, en annen farmasøyt og en apotektekniker.

Les også: Rekordmange tar influensavaksine i apotek 

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle stikke folk i armen, men jeg trives med det, sier Ngyuen, som også forteller at det er tredje sesongen de vaksinerer mot influensa.

På apoteket jobber det også en del farmasistudenter som har lisens til å ekspedere legemidler. Apotekeren har gitt de muligheten til å ta nødvendig opplæring slik at de også kan rekvirere og administrere vaksinen.

– På grunn av de nye retningslinjene kan studenter med lisens nå sette vaksiner. Studentene synes det er en veldig fin mulighet til å lære noe nytt. Det er fint at vi blir flere vaksinatører, for vi ser at stadig flere ønsker å få satt vaksinen i apoteket, avslutter hun.

– De første to ukene med vaksinering kom rundt 100 personer for å få influensavaksinen hos oss. At flere velger å ta vaksinen gir bedre folkehelse, sier Tran Nguyen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring