Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Hver åttende koronavaksine settes i apotek

I juni har 12 prosent av alle koronavaksiner blitt satt i apotek. Mange kommuner har overført vaksineansvaret til apotek, men tilbudet kan opphøre 30. juni om ikke betalingsordningen forlenges.


Jostein Soldal
22. juni 2022

Hanne Andresen mener apotekene er viktige for å sikre befolkningen koronavaksinering fremover.

Kubrix

Vis Skjul bildetekst

I løpet av våren har et trettitalls kommuner overlatt ansvaret for å sette koronavaksiner til lokale apotek. Det har ført til at en stadig større andel av vaksinene nå settes i apotek.

­– Hittil i år har apotek sørget for litt over tre prosent av alle koronavaksinene som er satt. De siste ukene har vi sett at en del kommuner har avviklet sitt eget tilbud, og overlatt til apotek de har avtale med å gi befolkningen et godt vaksinetilbud. Det viser at apotekene kan ta det store samfunnsansvaret det er å tilby denne tjenesten, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Basert på Folkehelseinstituttets SYSVAK-statistikk og Farmaloggs legemiddelstatistikk, som viser antall personer som har tatt koronavaksine, fremkommer det at 12 prosent av alle vaksineringer som er registrert, er satt i et apotek hittil i juni.

Trenger rask avklaring om betaling

Apotekene har hittil i år satt over 55 000 koronavaksiner på vegne av kommunene. Det er staten som finansierer vaksineringen i apotek, som gjøres på de samme økonomiske vilkårene som hos fastleger mv.

– Taksten apotekene får er fastsatt i forskriften om nasjonalt vaksineprogram, og er tidsbegrenset. Etter 30. juni kan ikke apotekene få dekket utgiftene sine lenger, hvis ikke Helse- og omsorgsdepartementet forlenger betalingsordningen. Det er overraskende at ikke dette har kommet på plass, når vi nå ser at apotekene får en stadig mer sentral rolle i vaksinasjonsarbeidet, mener Andresen. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring