Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Medisinstart forener lokale apotek og LHL i Østfold

I høst har lokale LHL-lag i Østfold invitert sitt nærapotek til å snakke om Medisinstart. To møter er foreløpig avholdt, med mye nyttig informasjon og godt fremmøte.


Vendil Åse
17. desember 2018

 - Jo mer informasjon om riktig og god medisin bruk, jo bedre er det, mener Håkon Stubberud, fylkesleder i LHL og lokallagsleder i LHL Rakkestad.

- Jo mer informasjon om riktig og god medisinbruk, jo bedre er det, mener Håkon Stubberud, fylkesleder i LHL og lokallagsleder i LHL Rakkestad.

Mats Duan-Hansen/Rakkestad Avis

Vis Skjul bildetekst

Landsforening for hjerte- og lungesyke (LHL) har syv lokallag i Østfold. I høst har lokallaget i Rakkestad fått besøk av Boots apotek Rakkestad og Lokallaget Askim og omegn besøk av Hilde Ariansen fra Apotekforeningen. Lokallaget Rygge og Råde og Sykehusapoteket Østfold, Kalnes skal møtes på nyåret.

– Vi tester ut et samarbeidet mellom lokale LHL-lag og lokale apotek nå i Østfold. Målet er å få til et landsdekkende samarbeid der alle LHL lokallag oppfordres til å kontakte sine lokalapotek for å be en farmasøyt komme å snakke om Medisinstart, sier farmasøyt Hilde Ariansen i Apotekforeningen.

– Dette er en vinn-vinn-situasjon. Gjennom å samarbeide med LHL kan vi spre informasjon om Medisinstart til en aktuell pasientgruppe og samtidig kan vi hjelpe til med å informere om tilbudene LHL har, sier hun.

To farmasøyter på Thorvalds stuer
Et godt eksempel på et slikt samarbeid var i Rakkestad. På Thorvalds stuer i Rakkestad kom to farmasøyter fra Boots apotek Rakkestad.

– Det var et godt møte. Det kom over 30 personer, og mange av dem var ikke medlemmer. I forkant hadde vi hatt et intervju i Rakkestad avis om møte LHL skulle holde, så det hjalp nok på oppmøte, forteller bestyrer Gro-Heidi Wangberg i Boots apotek Rakkestad i en e-post.
 
Farmasøytene holdt et 30 minutters innlegg om hva Medisinstart var, de snakket om hvordan Medisinstart foregikk i praksis og hadde et rollespill for å illustrere en oppfølgingssamtale.

– Vi følte at budskapet vårt nådde fram og at responsen var god. Vi delte også ut brosjyrer om Medisinstart, sier Wangberg.

– Medisinbrukere, pårørende, nysgjerrige, alle kan komme på møtet. Det viktigste er at vi får spredt informasjonen. Jo mer informasjon om riktig og god medisinbruk, jo bedre er det, sa Håkon Stubberud, fylkesleder i LHL og lokallagsleder i LHL Rakkestad, til Rakkestad avis før møtet.

Over 30 personer kom på møtte i Askim
En sen novemberkveld hadde 30 personer tatt turen til lokalet Parkveien 1, ti minutters gange fra Askim togstasjon. Det var klart for møte i LHL Askim og omegn, et lokallag med rundt 500 medlemmer og 11 møter i året. Lokallaget tilbyr også trim- og treningstilbud til sine medlemmer.

Leder Stein Ruud i LHL Askim og omegn synes slike samarbeid mellom apotek og lokallag er veldig nyttig.
 
– Det er så viktig at vi snakker sammen. Vi trenger informasjon. Og i dag hadde vi et veldig godt oppmøte. Jeg tror nok at det skyldes dagens agenda med Medisinstart og riktig legemiddelbruk. Og tenk at dere kom helt fra hovedstaden for å snakke med oss, sier Stein Ruud til apotek.no.

–  Jeg brenner for lokallaget. Jeg kjenner alle som er her. Jeg kjenner til deres problemer. Jeg spør aldri hvordan de har det i dag. Men jeg sier at det var hyggelig å se deg, sier han.

Leder Stein Ruud i LHL Askim og omegn synes samarbeid mellom apotek og lokallag er veldig nyttig.

Vendil Åse


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2019
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring