Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Stor interesse for å sette fjerde dose på apotekene

Apotekene har opplevd stor interesse for koronavaksinering i sommer. Nå ventes økt pågang etter at FHI åpnet opp for at de over 65 år også kan få 4. dose.


Eva Cecilie Skreiberg
12. september 2022

Bilde av de ansatte ved Apotek1 Fannrem

– Kunder har kommentert at det er lettere å stikke bortom apoteket og at de opplever det tryggere i et apotek, sier apoteker Annfrid Solbu (t.h.) ved Apotek 1 Fannrem. Her sammen med fire av sine ansatte.

Apotek1

Vis Skjul bildetekst

Apotek 1 Fannrem er et av totalt fem apotek som tilbyr vaksinering i Orkland kommune. Apoteket var i gang med vaksinering mot korona 20. desember 2021.

– Pågangen er på et lavere nivå nå enn da vaksineringen gikk i gang rett før jul i fjor. Men vi har hatt jevnlig strøm av kunder fra det ble åpnet opp med dose 4 for de over 75 år. Nå når det er åpnet for de over 65 år venter vi økt trykk, sier Annfrid Solbu, apoteker ved Apotek 1 Fannrem.

Apotekeren forteller at de mottar spørsmål om vaksinering av yngre, yngre med risikofaktorer og helsepersonell hver uke. Interessen for dose 4 i apotek oppleves som stor. 

Godt samarbeid med kommunen

Totalt har Solbu fem ansatte som vaksinerer. Apoteket har derfor god kapasitet for vaksinering.

– Vi synes koronavaksinering i apoteket har vært en kjempesuksess og det er veldig givende for de ansatte. De synes det er både meningsfullt og gøy, sier apotekeren.

Kommunelegen var tidlig på ballen for å inngå en avtale med apotekene. «Avtalen innebærer at innbyggere i Orkland kan få koronavaksine på apotekene. Dette åpner for større fleksibilitet og et mer tilgjengelig tilbud både i forhold til vaksinedager og åpningstider», skrev kommunen på sine nettsider i fjor.

Solbu forteller at samarbeidet med kommunen har fungert veldig bra. Det bekrefter kommuneoverlegen:

– Vi har et meget godt samarbeid med apotekene når det gjelder koronavaksinering, sier Jimmy Wikell, kommuneoverlege i Orkland kommune, til apotek.no.

Samarbeidet har både apoteket og befolkningen satt stor pris på:

– Kunder har kommentert at det er lettere å stikke bortom apoteket, hvor de enten kan få time eller komme på “drop-in”. Flere har kommentert at de syns det er fint at det ikke er massevaksinering med mye folk lengre, at det oppleves tryggere i et apotek, sier apotekeren.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring