Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Tre gode grunner til å vaksinere seg

Ta hensyn til andre, jobben din og deg selv. Per T. Lund i Apotekforeningen synes alle bør ta influensavaksine.


Vendil Åse
19. oktober 2018

Helsemyndighetene anbefaler alle som er i risikogruppen, gravide og helsepersonell med pasientkontakt å vaksinere seg mot influensa.

– Det er selvfølgelig viktig at personene som befinner seg i disse gruppene følger helsemyndighetenes råd om å vaksinere seg. Men jeg synes alle bør ta influensavaksine og det er det tre forskjellige grunner til, sier administrerende direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

Pass på deg selv
– Den første dreier seg om deg selv. Jeg har hatt influensa en gang. Jeg ble skikkelig dårlig og slapp i lang tid etterpå. Jeg vil ikke ha influensa en gang til og unner ingen andre å ha det, heller.
 
Tenk på andre

– Den andre dreier seg om hensynet til andre. Jeg har for eksempel en mor som runder 80 år. Henne vil ikke jeg smitte med noe som gjør at hun blir sengeliggende.
 
Vil du være borte fra jobben i 1 uke?
– Jeg er også virksomhetsleder for alle som jobber i Apotekforeningen. Det er god økonomi i å ha friske ansatte. Som en del av tilbudet til alle ansatte er det gratis vaksine mot influensa. Det tjener den enkelte på, og det tjener virksomheten på. Dette er den tredje grunnen til å ta vaksinen.
 
Vaksine på 260 apoteket

I årets influensasesong tilbyr 260 apotek vaksine. Den viktigste grunnen for at Per T. Lund tar influensavaksine på apoteket er at det rett og slett er det enkleste.

– Apoteket ligger rett utenfor der jeg ferdes til daglig, sier han.

– Jeg har tatt influensavaksine mange ganger før, og denne gangen kjente jeg så vidt et lite stikk. Så det var ikke noe å grue seg til.
 
Det er andre året at apotekkundene kan komme til Vitusapotek Majorstuen for å sette vaksine.

– Mange av de som kommer for å vaksinere seg hos oss har hørt om dette fra venner eller bekjente. Vi er veldig glad for at vi kan tilby vaksinasjon mot influensa i apoteket vårt. Nå er vi seks ansatte som er sertifiserte vaksinatører, sier apoteker Stein Lorentzen-Lund.

– Det er alle aldere og grupper som kommer innom. Hos oss er det litt spesielt, for det kommer en del innom som har idrettsfolk i nær omgangskrets. I tillegg er det en del yrkesgrupper som vaksinerer seg for å ikke bli syke på grunn av jobben, som tannleger, advokater og folk som har selvstendige yrker. I tillegg kommer de som er i risikogruppen, de som kjenner noen i risikogruppe eller som har gamle foreldre, sier Lorentzen-Lund.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2019
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring