Gå til innholdet
Fra utlandet

Danmark: Høy pasientsikkerhet hos private vaksinetilbydere

Det er trygt å vaksinere seg ved private vaksinasjonsklinikker og apotek. Det konkluderer Styrelsen for Patientsikkerhed i Danmark med.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
17. desember 2020

– Tilsynene viser at det er trygt for pasientene å bli vaksinert på landets private vaksinasjonsklinikker og apotek, sier Anette Lykke Petri, direktør i det danske Byrået for pasientsikkerhet.

– Tilsynene viser at det er trygt for pasientene å bli vaksinert på landets private vaksinasjonsklinikker og apotek, sier Anette Lykke Petri, direktør i det danske Byrået for pasientsikkerhet.

Shutterstock og Styrelsen for Patientsikkerhet

Vis Skjul bildetekst

– Tilsynene viser at det er trygt for pasientene å bli vaksinert. Personalet og ledelsen på landets private vaksinasjonsklinikker og apotek har trygg arbeidsflyt, og vi opplevede generelt et høyt kunnskapsnivå, sier Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Formålet med tilsynene er å vurdere pasientsikkerheten og opplæringen. I 2019 ble blant annet journalføring, retningslinjer og personalet særlig vektlagt. Resultatet fra tilsynene viste at alle stedene hadde faste prosedyrer for vedlikehold av personalets kompetanse og hvordan de sikrer faglig oppdatering. 

45 av 60 private vaksinasjonsklinikker og apotek oppfylte alle måleparameterne for håndtering av pasientsikkerheten. Ved de 15 resterende var det ett eller flere parametre som ikke var oppfylt. I disse tilfellene var det snakk om forhold, som ikke innebar en større risiko for pasientsikkerheten, og den enkelte virksomhet kunne relativt enkelt rette opp i disse.

Les mer her.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring