Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

Nord-Irland: Fremskynder høstens boostervaksinering

– Vaksinasjon er den tryggeste og mest effektive måten å beskytte deg og de rundt deg. Det sier leder for vaksinasjonsprogrammet i Nord Irland. Både covid- og influensavaksinene kan settes i apotekene.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
18. september 2023

Bilde av koronavaksine

Den raskere vaksineutrullingen skal beskytte de mest utsatte befolkningsgruppene og redusere belastningen på helsetjenesten i Nord Irland

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

Etter bekymringer om en ny Covid-variant har Nord-Irland fremskjøvet høstens vaksineringsprogram.

Ifølge BBC vil personer som er kvalifisert for Covid-19- og influensavaksinasjonsprogrammet, bli oppringt av fastlegen eller de kan oppsøke et lokalt apotek fra og med denne uken.

Den raskere vaksineutrullingen skal beskytte de mest utsatte befolkningsgruppene og redusere belastningen på helsetjenesten.

Rachel Spires, immunologi- og vaksinasjonsprogramleder ved folkehelsemyndighetene (Public Health Agency), sier at Covid-19 og influensa ikke har forsvunnet.

– Budskapet er klart: vaksinasjon er den tryggeste og mest effektive måten å beskytte deg og de rundt deg, inkludert familien din, sier hun til BBC.

Les også: Franske farmasøyter får forskrive og administrere en rekke vaksiner

Gjelder for eldre og sårbare grupper

Risikogruppen inkluderer alle voksne i alderen 65 år og over, personer med kroniske sykdommer, beboere i omsorgshjem, helse- og sosialarbeidere i førstelinjen, omsorgspersoner og de som lever med mennesker som er immunsupprimerte.

Influensavaksinen vil også bli tilbudt alle førskolebarn fra fylte to år, alle barne- og ungdomsskolebarn til og med år 12, og gravide.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring