Gå til innholdet

Apotekforeningen

2022-KAVALKADE

Mest lest i 2022

Det nye IT-systemet Eik og at vi tar av oss hatten for apotekansatte var de mest leste nyhetssakene på apotek.no i 2022. Ellers var nyheter om hvordan apotek jobber med legemiddelmangel, vaksinering, Medisinstart og Inhalasjonsveiledning populære.

Snart er alle apotekkjedene klare for pilotering av ny felles it-løsning

I løpet av sommeren har både Boots apotek og Vitusapotek testet sine nye apoteksystemer for bruk av Eik og tilkobling til Norsk Helsenett. Boots er allerede godkjent, og Vitusapotek har godkjenningsmøte i uke 43.

Les hele saken her
 

 

 

Tar av seg hatten for apotekansatte

Tre personer som jobber med apotek, har benyttet sommeren til å hospitere i apotek. Spekteret i alt apotekene hjelper kundene sine med imponerte mest.

Les hele saken her

 

 

– En viktig milepæl for Vitusapotek

Vitusapoteket på Blindern er første apotek i kjeden som har tatt i bruk Eik. FarmaPro sitter fortsatt «i fingrene» sier apotekeren, men overgangen til nytt system har gått fint.

Les hele saken

 

 

Legemiddelmangel krever kreative løsninger

Syke barn som ikke får antibiotika og pasienter som blir bekymret når de ikke får legemidlet de bruker fast. Hva gjør apotekene når viktige og vanlige legemidler mangler?

Les hele saken her

 

 

Medisinstart: – Jeg har fått stor respekt for kunnskapen til farmasøyter

Nils Alvin Hindrum var på vei hjem fra rypejakt i fjor høst da han fikk vondt i beina. Det var vanskelig å gå. Akkurat da ringte det fra apoteket.

Les hele saken her

 

 

Legemiddelmangel er fortsatt et problem for mange pasienter

Det er fortsatt en beskjeden, men bekymringsfull, mangel på legemidler i Norge. Det viser en ny kartleggingsstudie av legemiddelmangel Apotekforeningen legger frem i dag.

Les hele saken her


 

Godt kvalitetsarbeid gir null avvik

I løpet av fem år har apoteker Younes Bakali hatt tilsyn på to ulike apotek med null avvik. Grunnen? Gode oppfølgingssystemer og gode kollegaer som er opptatt av kvalitetsarbeid.

Les hele saken

 

 

Inhalasjonspasienter opp til muntlig

I apoteket kan alle som bruker inhalasjonsmedisin få testet inhalasjonsteknikken sin. Det er en muntlig prøve som kan gi verdifull helsegevinst for pasienten.

Les hele saken

 

 

Apotekene er klare til å stikke

Vaksinering mot sesonginfluensa er i gang og apotek.no har besøkt tre apotek i Horten. Apotekene har god kapasitet til både forhåndsbestilte timer og drop-in.

Les hele saken

150 apotek setter nå koronavaksiner

Hittil har 33 kommuner inngått avtaler med apotek om vaksinering mot covid-19. Det er både mindre kommuner som Vågan og Risør, og større kommuner som Bergen og Bærum.

Les hele saken her

 

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring