Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Den fjerde vaksinedosen må kunne tas i apotek

Apotekforeningen her bedt Helse- og omsorgsdepartementet om at forskriftene om farmasøytenes rekvireringsrett og takster for koronavaksinering i apotek må videreføres.


Jostein Soldal
13. mai 2022

Vaksinering i apotek

For at apotekene fortsatt skal kunne bidra effektivt i vaksineringen mot covid-19, må gjeldende regelverk videreføres i 2023.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

– Taksten og rekvireringsretten må forlenges så lenge koronavaksinasjonsprogrammet er aktivt, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Farmasøytenes rett til å rekvirere koronavaksiner gjelder i dag ut året, mens taksten bare kan brukes av apotek frem til juli.

Enkelt å ta vaksinen i apotek

– For at apotekene fortsatt skal kunne bidra effektivt i vaksineringen mot covid-19, er vi avhengig av at forskriftene videreføres i 2023. FHI mener det er sannsynlig at de over 65 år vil bli anbefalt å ta en ny oppfriskingsdose til høsten. Det betyr at en million innbyggere trolig får tilbud om enda en korona-vaksine. Tenk så enkelt det vil være for mange å ta den vaksinen mens de likevel har et ærend i apoteket, mener Andresen.

I år har mer enn 80 kommuner inngått avtale med ca. 200 apotek om koronavaksinering. Det er satt 50 000 vaksiner i apotekene. Mange som ikke tidligere hadde tatt vaksinen, har i vinter valgt å vaksinere seg i sitt nær-apotek.

– Samarbeidet mellom kommuner og apotek har fungert veldig godt for begge parter, og det har ikke minst vært et gode for befolkningen. Trolig kan flere kommuner ha nytte av å samarbeide med apotek om koronavaksinering dersom det kommer en anbefaling om dose 4. Vi mener det vil være svært uheldig om velfungerende samarbeidsordninger mellom kommuner og apotek skulle måtte avvikles, sier fagdirektør Hanne Andresen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring