Gå til innholdet
Helsepolitikk

Farmasiutdanning i vinden på Universitetet i Oslo

– Hvilket legemiddel henter vi ut fra revebjelle? Professor i samfunnsfarmasi Anne Gerd Granås stirrer spørrende utover en full forelesningssal. Forventningsfulle ungdom fra videregående skoler i hele Oslo- og Akershus-området deltok forrige uke på Universitetet i Oslos «Åpen dag».


Eva Cecilie Mo Skreiberg
18. mars 2019

Formålet med «Åpen dag» på Universitetet i Oslo (UiO) er at potensielle studenter kan besøke campus, snakke med studenter og få et lite innblikk i studiehverdagen

Formålet med «Åpen dag» på Universitetet i Oslo (UiO) er at potensielle studenter kan besøke campus, snakke med studenter og få et lite innblikk i studiehverdagen

Eva Cecilie Skreiberg

Vis Skjul bildetekst

UiO tar årlig opp ca. 70 farmasistudenter. På  «Åpen dag»  7. mars kunne potensielle studenter besøke campus, snakke med studenter og få et lite innblikk i studiehverdagen.

– Vi opplevede stor interesse for farmasiutdanningen på Åpen dag. På den første mini-forelesningen var det så mange interesserte at vi måtte avvise 30 elever. I tillegg var det flere gutter enn tidligere. Jeg håper at årets russ ser mulighetene med farmasi og søker på studiet i april, sier Anne Gerd Granås, professor i samfunnsfarmasi. 

Farmasøytisk institutt var godt representert og hadde to stands med studentrepresentanter, informasjonsmøter og to foredrag. Det ene foredraget handlet om at folk som ser temmelig like ut, trenger både forskjellig dose og ulike typer medisiner for å behandle samme type symptomer. Det andre foredraget tok for seg doping, et høyaktuelt tema etter årets ski-VM.

Farmasøyter kan bidra mer
En av studentrepresentantene som stod på stand og besvarte spørsmål fra nysgjerrige elever var Andreas Søyland Roswall. Farmasi var førstevalget for Roswall, som mener at farmasøyter bør få en større rolle i Helsesektoren.

– Farmasøyter kan bidra mer, særlig med tanke på persontilpassede medisiner. I dag doserer vi legemidler etter vekt. I fremtiden kan vi gjøre enda større tilpasninger til individet. Jeg gleder meg til å se mer av det, sier Roswall, som er andrekulling på Farmasøytisk institutt.

Fremtidige kollegaer
Sarah Shah er tredjekulling. Hun er interessert i både helse og realfag og valgte farmasi fordi hun visste at det gir mange muligheter. Hun er svært fornøyd med studiemiljøet på Farmasøytisk institutt.

– Vi er en stor vennegjeng på studiet. Det er godt å vite at de kan bli mine fremtidige kollegaer, for eksempel hvis man velger å starte karrieren i apotek vil det være mange kjente ansikt, sier Shah, som jobber deltid på apotek ved siden av studiene.

– Det er veldig greit med erfaring og inntekten. Ved å jobbe ved siden av studiene får jeg oppleve hvordan apotekhverdagen er, forteller Shah.

 

 

 


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring