Gå til innholdet
Helsepolitikk

Glad for at den nye regjeringen vil satse på riktig legemiddelbruk

Den nye borgerlige regjeringen skriver i Granavolden-erklæringen at de vil sikre riktig bruk av legemidler.


Jostein Soldal
18. januar 2019

– Hvis den nye regjeringen ønsker en kraftfull satsing på riktig legemiddelbruk, må de mobilisere apotekene, mener Per T. Lund.

– Hvis den nye regjeringen ønsker en kraftfull satsing på riktig legemiddelbruk, må de mobilisere apotekene, mener Per T. Lund.

Kubrix

Vis Skjul bildetekst

– Legemiddelpolitikken skal bidra til økt pasientsikkerhet og god behandling. Regjeringen vil sikre at legemidler er tilgjengelige på det norske markedet, skriver regjeringen.

– Det tydelige budskapet om satsing på riktig bruk av legemidler er viktig for mange norske pasienter og for pasientsikkerheten. Hvis den nye regjeringen ønsker en kraftfull satsing på dette området, må de mobilisere den beste og lettest tilgjengelige kompetansen på området. Den finner de i apotekene, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen i en kommentar til regjeringserklæringen.

Lund har også merket seg at regjeringen ønsker en helhetlig evaluering av legemiddelassistert rehabilitering (LAR), samt lage en ny strategi mot overdosedødsfall.

– Apotekene, som er en del av LAR-behandlingstilbudet, ønsker en evaluering velkommen. Det er viktig å sikre valgfrihet og et mest mulig normalisert behandlingsopplegg for rusavhengige. Samtidig må de LAR-relaterte overdosedødsfallene bekjempes. Her kan apotekene spille en rolle, mener Lund.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2019
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring