Gå til innholdet
Helsepolitikk

– Veikart for e-helse er viktig for bransjen vår!

Anne-Lise Härter er intervjuet om hva Veikart for nasjonale e-helseløsninger betyr for apotekbransjen, og hva hun mener er suksessfaktorene for arbeidet fremover.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
4. januar 2021

 Veikartet vil kunne bidra inn i vårt arbeid med å tydeliggjøre apotekbransjens ambisjon, strategi og mål innen e-helse, sier Anne-Lise Härter, direktør for e-helse i Apotekforeningen.

Veikartet vil kunne bidra inn i vårt arbeid med å tydeliggjøre apotekbransjens ambisjon, strategi og mål innen e-helse, sier Anne-Lise Härter, direktør for e-helse i Apotekforeningen.

Vis Skjul bildetekst

Härter forteller at Veikart for nasjonale e-helseløsninger (Veikartet) er viktig for apotekene fordi den digitale utviklingen i helsesektoren også påvirker apotekbransjen.

– Legemiddelhåndtering er en viktig del av pasientbehandlingen, og en av apotekenes viktigste oppgaver. E-helse bidrar til å øke kvaliteten i legemiddelbehandlingen og gir bedre pasientsikkerhet. Med Veikartet får vi en oversikt over kommende planer, avhengigheter og forutsetninger for at disse lar seg gjennomføre. Dermed vil Veikartet kunne bidra inn i vårt arbeid med å tydeliggjøre apotekbransjens ambisjon, strategi og mål innen e-helse, sier hun.

Direktøren for e-helse er tydelig på at Veikartet må være et levende dokument og nødvendig revisjon må gjøres løpende slik at veikartet til enhver tid viser et situasjonsbilde.

Les resten av saken på Direktoratet for e-helse sine nettsider her.

Hva er Veikart for nasjonale e-helseløsninger?
Direktoratet for e-helse har utarbeidet et veikart for utvikling og innføring av nasjonale e-helseløsninger i helse- og omsorgssektoren i perioden 2021-2025. E-helseløsningene som er kartlagt er kjernejournal, Helsenorge, e-resept, meldingsutveksling og felles grunnmur, og det er sett i sammenheng med Akson (felles kommunal journal) og helhetlig samhandling steg 1. Veikartet kan leses her

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring