Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Viderefører statlig betaling for koronavaksinering i apotek

Helse- og omsorgsdepartementet besluttet i dag at alle over 75 år blir anbefalt å ta en ny oppfriskingsdose koronavaksine. Det er også bestemt at ordningen der staten dekker utgiftene til koronavaksinering i apotek videreføres fra 1. juli.


Jostein Soldal
29. juni 2022

Helseminister Ingvild Kjerkol besøkte i vinter Apotek 1 Skis vaksinetilbud. – Vaksinasjon er fremdeles hjørnesteinen i regjeringens beredskap, sier hun nå. (Foto Apotekforeningen)

Vis Skjul bildetekst

– Det er positivt at befolkningen fortsatt kan få muligheten til å vaksinere seg i apotek. Daglig tar nå opp mot 300 personer koronavaksinen i apotek, og mange apotek opplever økende pågang inn mot sommerferien. Mange av de over 130 apotekene som vaksinerer kan også bidra med vaksinering av dem over 75 år i tiden fremover, sier Hanne Andresen i Apotekforeningen.  

Helse- og omsorgsdepartementet presiserer at kommunene kan benytte apotek til å gjennomføre vaksineringen dersom de finner det hensiktsmessig.  

– Overvåkingen vår viser at smitten øker. Vaksinasjon er fremdeles hjørnesteinen i regjeringens beredskap og vi har sørget for å ha nok tilgjengelig vaksine. Det er lenge siden de eldste fikk forrige oppfriskningsdose. Derfor er det behov for å vaksinere de mest sårbare innbyggerne våre, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relatert InnholdBrev fra HOD til kommunene

Les mer

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring