Gå til innholdet
Helsepolitikk

Hvem tar det neste stikket?

Apotekforeningens Per T. Lund håper og tror at svaret kan være helsepersonell i apotekene.


Jostein Soldal
13. november 2017

Apotekene kan bli fremtidens vaksinekontorer, mener Per T. Lund i Apotekforeningen

Apotekene kan bli fremtidens vaksinekontorer, mener Per T. Lund i Apotekforeningen (foto: Kubrix)

Vis Skjul bildetekst

For få i risikogruppene tar influensavaksine. Selv om andelen har økt de siste årene, er det fortsatt over en million nordmenn som ikke tar vaksinene selv om de er risikoutsatt. Dette er bakgrunnen for at Per T. Lund i bloggen sin i Dagens medisin tar til orde for at apotekene også kunne bli vaksinekontorer.

«Tenk om det fantes 900 vaksinekontorer spredd over hele landet, bemannet med helsepersonell, som var åpne mandag til lørdag, ofte med lange åpningstider. Det eneste som trengtes for å ta i bruk disse sentralene var å gi helsepersonellet et kurs i vaksinasjon. Tenk om disse vaksinesentralene i tillegg allerede hadde vaksinene liggende, og var spesialutrustet for å oppbevare nettopp vaksiner.

Den fantastiske nyheten er at disse kontorene allerede finnes. De heter apotek! Hvis helsemyndighetene ønsker det, kan disse lett tilgjengelige ressursene tas i bruk som vaksinekontorer i tillegg til alle de kommunale tilbudene og fastlegene», skriver Lund.

«I høst tilbyr et lite utvalg apotek influensavaksinasjon. Jeg er spent på å høre hvilke erfaringer de høster. Neste skritt bør være at helsemyndighetene griper den utstrakte hånden fra apotekbransjen for å bidra til at flere vaksinerer seg og færre dør.»

Les hele bloggen her


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 1999-2018
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring