Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

Noen minutter for et bedre liv

Per T. Lund håper legene vil være apotekenes allierte for å hjelpe astma- og kolspasientene til et bedre liv.


10.03.2016

Noen minutter for et bedre liv

- Jeg håper alle de legene som hvert år tilsammen forskriver astma- og kolsmedisin for omtrent en milliard kroner, vil være våre allierte for å sikre at flest mulig av deres pasienter får et best mulig resultat av behandlingen. Neste gang du henter medisinen din på apoteket, kan du spørre om en gjennomgang av inhalasjonsteknikken din. Det kalles inhalasjonsveiledning, kan være et råd å sende med på vei ut døren. Det tar 10 sekunder å si, og kan bety mye for nettopp denne pasienten, skriver Per T. Lund i Apotekforeningen i en blogg på Dagens Medisin.

I forrige uke møtte vi en kols-pasient i et apotek. Hun har brukt inhalasjonsmedisin i mange år. Hun var strålende fornøyd med den veiledningen hun fikk av en farmasøyt om hvordan hun skal bruke inhalatoren, hvordan hun skal renholde den og hvorfor det er viktig at hun bruker den forebyggende medisinen regelmessig. Informasjon om disse tingene kan ikke gjentas for ofte, var pasientens budskap.

Veiledning i bruk av inhalatorer er verken nytt eller banebrytende. Det som er nytt, er at vi har satt veiledningen inn i et system med en felles metodikk. Apoteket skal nå invitere pasienten til å ta opp det hun er usikker på, eller til å få bekreftet at hun får så stor nytte av medisinene sine som hun kan. Dette gir bedre behandlingsresultat for veldig mange pasienter, og en tryggere medisinhverdag og større mestringsfølelse.

Les mer om tjenesten inhalasjonsveiledning i apotek.

 

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring