Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Store fylkesforskjeller i salget av nikotinprodukter

I fjor ble det kjøpt nikotinprodukter for 193 millioner kroner i apotekene.


23.02.2015

Det selges mest nikotinprodukter per innbygger i Aust-Agder, mens økningen i salget er størst i Sogn og Fjordane. I 2014 var nikotinprodukter det mest omsatte reseptfrie legemiddelet i apotek.

Tall fra Apotekforeningens bransjestatistikk, som omfatter salg av nikotinprodukter i apotek, viser at salget av nikotinprodukter er høyest i Agder-fylkene og Oslo. Minst omsetning per innbygger er det i innlandsfylkene og Østfold. Noe av forskjellene kan trolig forklares med handelslekkasje for fylkene med kort reisevei til Sverige.

Sogn og Fjordane er det fylket som har hatt størst økning i omsetning i apotek de siste fem årene. Her ble det i 2014 solgt 25 prosent flere doser enn i 2010. Også i Nordland har det vært en stor økning, med 13 prosent over 5 år.

Blant fylkene med størst nedgang, finner man Vestfold og Østfold, der omsetningen er redusert med henholdsvis 11 og 9 prosent siden 2010.


 

Kilde: Apotekforeningens bransjestatistikk


Nikotinprodukter omsettes også utenom apotek, blant annet i dagligvarehandel og på bensinstasjoner. Bransjestatistikken omfatter bare apotekenes omsetning.


Nikotinprodukter omfatter nikotintyggegummi, -plaster, -sugetabletter og –spray.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring